Populære sporter
All sport
Vis alt

Henriksen om stopperrollen og Rekdal/Solbakken-krangelen: – Kunne vært løst på en annen måte

Oppdatert 13/10/2022 klokken 09:39 GMT+2

Rosenborg kaptein Markus Henriksen sier det var artig å følge med diskusjonen mellom de to norske trenerne og sier samtidig at han trives i sin nye rolle som midtstopper.

Tengstedt med drømmescoring: – En helt vanvittig scoring

  • Se Rosenborg mot Strømsgodset i Eliteserien lørdag kl 18 på MAX eller discovery+
Oslo/Trondheim (Discovery):
Markus Henriksen selv uttaler seg om hvordan han opplevde diskusjonen mellom de to trenerne og sier at det var artig å følge med på.
– Jeg holdt meg heldigvis rolig til det. Jeg ble jo dratt inn i en diskusjon som kanskje heller kunne vært tatt rundt kaffebordet mellom de to, men det får de selv stå for, sier Henriksen og fortsetter:
– Det var artig å følge med på den diskusjonen og det dramaet som var. Det fikk jo trigget han (Solbakken) nok når navnet mitt ble dratt opp. Jeg har jo sett tidligere at han på pressekonferanser blir møtt med at Kjetil mente det og det og da biter han på, så det var en artig sekvens som kanskje burde blitt håndtert annerledes.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
picture

Ydmyk Tengstedt etter klassescoring: – Det var et av mine bedre mål

Rekdal og Solbakken i krangel

Det var under forrige landslagspause at de to trenerprofilene endte opp i en heftig diskusjon. Bakgrunnen var at Kjetil Rekdal mente at Markus Henriksen burde vært tatt ut på landslaget etter flere gode prestasjoner. Da svarte landslagssjefen med følgende kommentar:
– Nå var «Reka» den siste i Norge som skjønte at Martin Ødegaard var en noenlunde god fotballspiller da, så vi kan ikke ta alt han sier for god fisk, sa Solbakken til den oppmøtte pressen da.
Rekdal svarte på kommentaren til landslagssjefen på Twitter:
– Må være kjedelige dager for Landslagssjef Solbakken når overgangsvinduet er stengt.... Stadige stikk på pressekonferanser mot alt og alle tyder vel på lite modenhet, tweetet, Rekdal.
Solbakken utdypte senere til Nettavisen mer konkret rundt Henriksen
– Han var en spiller vi så på. Jeg tror ingen av de 50-60 mest aktuelle spillerne skal føle at de ikke har blitt sett på. Vi er fem-seks stykker som ser ekstremt mye fotball og alle er evaluert, som har vært sett på, sa Solbakken til Nettavisen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
picture

Profilen åpner opp om fortiden: – Sto i dritten da jeg var ung

Henriksen om stopperrollen

Henriksen har stort sett spilt midtstopper gjennom hele sesongen for et Rosenborg-lag som ligger på tredjeplass i Eliteserien med fem runder igjen å spille. Han sier at det er en rolle han trives i men at forsvaret fortsatt er noe trønderne må jobbe med.
– Jeg mener det er en veldig fin posisjon og spille, men jeg var selvfølgelig ikke fornøyd med kampen mot KBK hvor vi slapp inn fire drittmål, men det er noe vi må jobbe med, sier Henriksen og fortsetter:
– Det har liksom vært litt Rosenborg i år det at vi har et skyhøyt topp nivå og et veldig lavt bunnivå, så handler det om å finne den nøkkelen som gjør at vi oftest som mulig kan være den beste versjonen av oss selv. Men det er ingen tvil om at vi ligger der vi ligger for en grunn. Hadde vi hatt toppnivået hele veien så hadde vi lagt enda høyere på tabellen.
Henriksen kan ihvertfall glede seg over at toppnivået var inne i søndagens kamp mot Vålerenga, som endte med tre scoringer og null baklengs.
Neste kamp for RBK er Strømsgodset på Lerkendal. den kan du se på på MAX eller discovery+ kl 18.
Sett denne?
picture

Gauseth på gråten etter Eikrem-hyllest: – Det er veldig mange i Molde som er stolte

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame