Godset i feriemodus – fikk bank av Sarpsborg 08

Lisa Amdam Tetlie

Oppdatert 18/06/2022 klokken 20:59 GMT+2

Før kampen mot Sarpsborg 08 var Strømsgodset i storform. Det skulle derimot ta slutt i Solbyen.

Se høydepunktene: Sarpsborg 08 knuste formlaget Strømsgodset

Sarpsborg 08 - Strømsgodset 5-1 (4-1)
Hjemmelaget sørget for den beste starten i oppgjøret mot Strømsgodset. Begge lag hadde innledningsvis flere store sjanser, men Sarpsborg 08 trakk det lengste strået allerede tolv minutter etter dommerens første blås i fløyta. En kraftig heading fra stopper Bjørn Inge Utvik sørget for en enkel touch i mål for lagkamerat Guillermo Molins.
Korte fem minutter etter første scoring, la målscorer Molins ballen sikkert til lagkamerat Tobias Heintz. Sistnevnte plasserte ballen presist i mål fra seks meter.
– Pasningen er kamuflert og fin fra Molins. En type no look pass, kommenterte Discoverys ekspert Christian Gauseth.

4-1 til pause

En urovekkende hodeduell sørget for at Sarpsborg-keeper Simen Vidtun Nilsen ble liggende nede en periode. Det så et øyeblikk ut som at 18-åringen Leander Øy måtte gjøre innhopp for hjemmelaget, men Nilsen kom seg på beina og den unge keeperen på benken måtte avvente med sin første tellende debut..
Bortelagets Lars-Jørgen Salvesen skulle egentlig stå for målene for Strømsgodset i Sarpsborg, men i stedet var han uheldig og lagde straffespark godt inne i den første omgangen. Svenske Anton Salètros satte straffen bak en sjanseløs Vlijar Myhra.
Men Anton Saletros var ikke helt ferdig fra ellevemetersmerket. Helt på tampen av første omgang, sendte han en ny ball forbi en utspilt Godset-keeper. Dermed 4-0 i Sarpsborg!
Kort tid senere reduserte Godsets Ole Enersen, men til ingen nytte.
Sarpsborg 08 kontrollerte resten av kampen. Hjemmelagets Tobias Heintz satte spikeren i kista to minutter på overtid, med et følsomt lobbskudd fra utenfor boksen. Spissen logget to mål og en assist i denne kampen.
Se pauseintervjuet til en sint Lars-Jørgen Salvesen her. Saken fortsetter under.

Slakter eget lag: – Ser ut som vi er på ferie

– Ikke gøy å være Strømsgodset

Kampen mot Sarpsborg 08 ble en brutal oppstart etter landslagspausen.
– Det er ikke akkurat det vi kom hit for, innrømmer Godset-trener Håkon Wibe Lund til Discovery.
Bortelaget gikk inn i oppgjøret med et håp om å få utnytte seg av kontringskraften som laget tidligere har vist at de har. I praksis ble det vanskelig for Drammenslaget å utnytte romma bak Sarpsborg.
– Jeg synes vi er litt veike. Da kommer man i en setting der det er gøy å være Sarpsborg, og ikke så gøy å være Strømsgodset, sier han.
Trener Wibe-Lund legger ikke skjul på at det fortsatt er en vei og gå. Samtidig er han positiv til at laget kan fortsette å utvikle seg videre.
– Vi må erkjenne at vi er dårlig og ikke prøve å gjemme oss bak noe. Vi må finne nøkkelen til å gå ut og levere bedre.
Se intervjuet med tomålsscorer Tobias Heintz her.

Ketchupfotball for Heintz og co.: – Gåsehud