Populære sporter
All sport
Vis alt

Glimt snudde etter marerittåpning – klatret til medaljeplass

Andreas Hopen

Oppdatert 09/07/2022 klokken 18:29 GMT+2

Bodø/Glimt kunne ikke fått en dårligere åpning på oppgjøret mot Sarpsborg 08, men snudde til seier og bronseplass.

Se høydepunktene: Bodø/Glimt snudde mot Sarpsborg 08 etter sjokkåpning

Bodø/Glimt - Sarpsborg 08 4-1 (2-1)
28 sekunder tok det for Sarpsborg 08 å vise Bodø/Glimt at det er østfoldingene som har tatt over hegemoniet som det mestscorende laget i Eliteserien.
Magnar Ødegaard mottok ballen fra avspark og slo langt opp mot vikarierende spiss Steffen Lie Skålevik. Sotra-strilen vant duellen mot en klønete Sery Larsen, dro seg inn i feltet og plasserte ballen på innsiden av Nikita Haikin i Bodø/Glimt-målet. Svakt av både Glimt-forsvar og keeper, men ingen feil fra den hardtarbeidende spissen etter 28 sekunder på Aspmyra!
Etter tolv minutter var gjestene fremp på ny. Tobias Heintz litt heldig som fikk kontroll på fremspillet fra Utvik. Kantspilleren fikk gitt videre til Steffen Lie Skålevik, og nok en gang fikk spissen avsluttet, men denne gangen var Haikin med på notene og slo ballen ut av farlig område.
Bodø/Glimt kom seg til havlsjanser de første tyve minuttene, men de blå og hvite gjestene blokkerte det meste som kom av skudd fra vertene.
Men Bodø/Glimt er ikke enkle å ha med å gjøre. Ola Solbakken spilte inn til Saltnes på 16-meter-streken. Han trillet videre til Hugo Vetlesen som på lekkert vis trillet ballen med stor kraft i det nærmeste hjørne. Skudd i steget er alltid en sikker vinner, og Leander Øy var sjanseløs i målet.
Så var Glimt nære å snu oppgjøret! Vertene brøt på midten - og satt med en gang fart i lengderetning. Mvuka spilte gjennom Hugo Vetlesen, men Utvik kastet seg foran avslutningen til midtbanespilleren.
Seks minutter før pause var det Sarpsborg 08 som var frempå. Eirik Wichne stormet oppover høyresiden og fikk slått inn. Der stod Jonathan Lindseth, men nedtaket var ikke godt nok, og avslutningen suste over målet til Haikin. Nære der, for Sarpsborg 08.
Slike bommer er ofte skjebnesvangre mot Bodø/Glimt, og like før pause smalt det. Fltt hjørnespark inn til Ulrik Saltnes. Midtbanespilleren slo Magnar Ødegaard i luften og Glimt-kapteinen stanget vertene i ledelsen like før pause.

Boniface-dobbel

Kamikaze-fotball var ordene Kjetil Knutsen satt på fotballen i første omgang, og vertene kjørte på også fra start i den andre omgangen.
Elias Hagen fikk ballen like utenfor 16-meteren, og den dype midtbanespilleren ladet børsa og dunket til - men Leander Øy fikk bokset ballen over til hjørnespark.
Etter en time spilt kom det uhyggelige bilder for Glimt-supporterne. Ola Solbakken ble stoppet, og lå nede med store smerter. Kantspilleren, som er aktuell for en overgang til Roma, holdt seg til skulderen, og måtte til slutt bytte. En langtidsskade ville vært fatalt både for Bodø/Glimt med spill i Europa, og for Solbakken på vei ut av landet.
Men den bekymringen var ikke lenge i bevisstheten til de som har hjerte i helgult, for inn fra benken kom Victor Boniface, og han er i storform. Ødegaard bommer stygt da gjestene skal spille seg ut bakfra. Mvuka plukket opp, spilte på tvers til Victor Boniface som avsluttet via Utvik og inn bak en utspilt Leander Øy. Fatale feil fra gjestene!
Ti minutter senere var Elias Hagen nok en gang farlig frempå. Sampsted slo fint inn, men Sarpsborg 08 fikk klarert i første omgang. I returrommet stod Elias Hagen som dunket til på andre berøring, men skuddet gikk like utenfor den borterste stolpen.
Bodø/Glimt ofrtsatte å skape sjanser de siste ti minuttene. Victor Boniface dro seg løs fra Magnar Ødegaard like utenfor 16-meteren. Nigerianeren kom seg til skudd, og det var hardt - men like utenfor målet til Øy.
Så fikk vertene hjertet i halsen fem minutter før slutt.Soltvedt slo tidlig inn. På bakre stolpe dukket Mikkel Maigaard opp og sendte inn reduseringen, men flagget kom tidlig. På reprisen ser det ut som at dansken burde fått målet sitt godkjent.
På overtid skaffet Ulrik Saltnes straffe for vertene. Victor Boniface stilte seg opp fra elleve meter, sendte Leander Øy til sin venstreside, og trillet ballen enkelt motsatt. To mål etter innhoppet – fem scoringer denne uken for formspissen!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame