Det melder Aalesund i en pressemelding torsdags ettermiddag.
Slik Discovery også har erfart tidligere, har vingbacken vært høyaktuell for den nederlandske klubben over en tid. Nå er overgangen endelig bekreftet.
Eliteserien
LSK-tastefeil lurte tilhengerne – overgangsnyhet var «fake news»
I GÅR KLOKKEN 13:46
– Vi har holdt igjen Isak i flere vinduer. Han har vært veldig lojal og tro, og har jobbet knallhardt for å realisere potensialet sitt. Tiden er nå moden for å ta steget ut i Europa, sier sportslig leder i AaFK, Bjørn Erik Melland, til Aalesunds egne hjemmesider.
20-åringen har signert en fireårskontrakt med Groningen, hvor han også blir lagkamerat med en annen nordmann, Jørgen Strand Larsen.
Määttä kom til Aalesund tilbake i 2017, og noterte seg for 58 kamper og syv mål for klubben. Nå har den populære spilleren spilt sin siste kamp for tangotrøyene.
– Som liten var det alltid en drøm å spille i utlandet, så selvfølgelig er dette en drøm som går i oppfyllelse. Dette er noe jeg har jobbet veldig hardt for og noe jeg alltid har hatt troa på at jeg skal klare. Groningen er en stor klubb i Nederland og har vist at de er flinke til å utvikle spillere, så valget ble veldig enkelt da de ville hente meg, sier Määttä til aafk.no.
Den ferske utenlandsproffen har blitt en markant skikkelse i Eliteserien denne sesongen, og klubber som Bodø/Glimt og Molde skal begge ha ønsket å hente 20-åringen.
Eliteserien
Eliteserie-klubb bekrefter dialog med Lode: – En interessant mann for oss
16/08/2022 KLOKKEN 11:52
Eliteserien
Aalesund-spiller ute i nærmere ett år etter røket korsbånd
16/08/2022 KLOKKEN 08:45