Populære sporter
All sport
Vis alt

Discovery erfarer: Norsk stjerneskudd nærmer seg nederlandsk fotball

Oppdatert 24/07/2022 klokken 16:43 GMT+2

Isak Dybvik Määttä kan ha spilt sin siste kamp for Aalesund. Discovery får opplyst at Eredivisie blir neste stoppested for unggutten.

Isak Dybvik Määttä og Sigurd Haugen

Foto: NTB

Venstrebacken fra Fiskarstranda har denne sesongen vært en trofast spiller i Lars Arne Nilsens puslespill. Nå kan det gå mot nederlandsk fotball og Groningen for sunnmøringen, får Discovery opplyst fra flere hold.
Määttä har så langt denne sesongen logget tre mål fra backposisjonen for sunnmørsklubben og har vist seg vel fortjent til tangotrøya og startposisjon.
Tidligere i sommer meldte VG at både Bodø/Glimt og Molde hadde lagt inn bud på AaFK-juvelen. Nå har FC Groningen også for alvor meldt sin interesse for 20-åringen. Den nederlanske klubben har den siste tiden fulgt sunnmøringen tett, og er per nå favoritt til å signere Sula-gutten.
Skal det bli et opphold i FC Groningen for Määttä, vil han bli lagkamerat med landsmann Jørgen Strand Larsen. Halden-gutten har vært i klubben siden 2020.
01-modellen startet fotballkarrieren sin i lokalklubben Fiskarstrand, før han gikk til naboklubben Langevåg. Derfra tok han steget opp til Aalesunds FK II i 2018. Der fikk han kamper spilt for ungdomsklubben, før han gikk til A-laget fra Aalesund. Dermed har unggutten logget flere kamper både i Eliteserien og OBOS-ligaen.
FC Groningen spiller i Eredivisie, som er høyeste nivå i Nederland. Forrige sesong havnet de på en 12.-plass i ligaen. «Nordens stolthet» som klubben kaller seg har hatt flere stjernespillere i stallen, blant annet Virgil van Dijk og Luis Suarez.
Overgangsvinduet i Nederland åpnet 11. juni, som tilsier at en overgang kan forekomme raskt. Det norske vinduet åpner først 1. august.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame