Populære sporter
All sport
Vis alt

Disse spillerne kan få sin debut i helgen: – Han er som en terrier

Lisa Amdam Tetlie

Publisert 05/08/2022 klokken 21:03 GMT+2

Flere spilere har kommet og gått i de norske klubbene de siste dagene. Denne helgen kan flere av de innkommende spillerne få sin Eliteserie-debut for sine nye klubber.

Lars-Jørgen Salvesen, Kristian Eriksen og Per Kristian Bråtveit.

Foto: NTB

  • Følg alle debutene i Eliteserien denne helgen på discovery+
Det norske overgangsvinduet åpnet 1. august, og trafikken har vært jevn på tvers av klubbene så langt. Flere av nysigneringene kan få sin debut allerede i helgens Eliteserie-runde.
Se listen her. Saken fortsetter under.
Disse spillerne kan få sin debut i helgens runde:
Bodø/Glimt:
Lars-Jørgen Salvesen - Strømsgodset
Julian Faye Lund - RBK
Nino Zugelj - Maribor
Lukas Kubr - Sint-Truiden
Rosenborg:
Casper Tengstedt - Horsens
Kristall Mani Ingason - Vikingur
Vålerenga:
Per Kristian Bråtveit - Djurgården
Molde:
Kristian Eriksen - HamKam
Aalesund:
John Kitolano - Odd
Alex Juel Andersen - Odense
Odd:
Thomas Rekdal - Stuttgart
Tromsø:
Elias Aarflot - Grorud
Strømsgodset:
Jonatan Braut Brunes - Lillestrøm
Emmanuel Danso - Olympique Lyon B
Sarpsborg 08:
Victor Torp - FC Midtjylland
Simon Tibbling - Randers
Gustav Mogensen - Brentford
Haugesund:
Magnus Christensen - AaB
Sandefjord:
Fredrik Flo - Øygarden
HamKam:
Enok Naustdal - Florø
Jerv:
Dylan Mboumbouni - So Cholet
PS: Dette er altså kun spillere som kan debutere for sine nye klubber denne helgen. Gjelder altså ikke spillere som har signert for en norsk klubb, men som har spilt der tidligere. For eksempel er ikke Marius Lundemo med på listen, ettersom han har spilt for Lillestrøm tidligere. Det samme gjelder Stefan Strandberg.

– En oppgradering

Discoverys eksperter Petter Bø Tosterød og Jonas Grønner er tydelige på hvilke nysigneringer de så langt har høyest forventninger og forhåpninger til.
– Salvesen er den første jeg tenker på. Han har allerede fått vist seg frem i Europa, så jeg har forventninger til han mot Odd på lørdag, sier Discoverys ekspert Petter Bø Tosterød.
Lars-Jørgen Salvesen fikk sin debut for de gulkledde i Champions League-kvalifiseringen i midtuken. Eliteseriedebuten i Glimt-drakt kan bli den neste for lysluggen som ble hentet fra Strømsgodset.
Drømmedebuten mot Zaligris med scoring i femmålstriumfen satte standarden for den nye Glimt-spilleren som kan se ut til å bli en del av Kjetil Knutsens trofaste elleve.
Salvesen ble presentert bare få dager før Glimts stjernespiss Victor Boniface meldte overgang til belgisk fotball og Union Saint-Gilloise.
– Det er en oppgradering fra Boniface med Salvesen, fastlår Tosterød og fortsetter:
– Salvesen passer bedre inn i spillestilen. Det går mye på dette med presspillet til Bodø/Glimt uten ball. Det blir spennende å se hvordan de disponerer spilletiden hans
Har du sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Målscoreren reagerte i pausen: - Han prøver å niple meg

Sesongen i 2020 ble utfordrende for sørlendingen som følge av en alvorlig korsbåndskade som holdt han ute hele året. Det så derimot lysere ut for Salvesen som kom seg tilbake på beina og hadde en god sesong for Godset før han gikk til Bodø-laget.
– Han han hatt en kronglete vei, men han er hardtarbeidende og kommer til å tilpasse seg bra, sier Discoverys fotballekspert Jonas Grønner.
Grønner trekker i likhet med Tosterød frem Salvesen som den signeringen som har skapt mest forventning i årets vindu så langt.
– Det er kanskje den kuleste overgangen for min del. Jeg har sånn tro på han. Han får muligheten i et system som passer perfekt for han. Jeg har kjempetro på at han kan gjør det bra der, sier han.

Rekordovergangens forventninger

HamKam knuste sin egen overgangsrekord da Kristian Eriksen ble solgt til Molde for 15 millioner. Både Bodø/Glimt og Molde var fremtredende i dragkampen om Hamar-gutten, men det ble til slutt romsdalingene som trakk det lengste strået.
Debuten for romsdalingene lot ikke vente lenge på seg. I underkant av en time gikk av Conference League-kvalifiseringen før Erling Moe ga nysigneringen Europa-debuten.
Prislappen på 27-åringen er en av flere grunner til at han ifølge ekspertene er «one to watch». Både den og hans prestasjoner i HamKam så langt legger et grunnlag for forventninger til angriperen i Eliteserie-debuten for Molde.
– Jeg tenker han må inn og må endre spillestil. Han må omstille seg. Også er han litt sånn drittsekk, og Molde trenger vel ikke nødvendigvis fler av det, sier Grønner.
Likevel har Grønner troen på nysigneringen for romsdalingene.
– Han er som en terrier, og nå kommer han inn i en toppklubb. Han stykker opp kamper og er aggressiv, og jeg tror han har sult og arbeider hardt nok til å klare å omstille seg, sier Grønner.
Så langt i sesongen har han spilt 16 kamper og logget fire mål og fire assists for «Kamma». Det tror Tosterød kan bli spennende inn mot debuten i Eliteserien.
– Han har stått frem i HamKam som den beste spilleren som du legger merke til med en gang, så jeg er veldig spent på hvordan han klarer å sette preg på dette Molde-laget og hvilken innflytelse han får. Han er en spiller jeg gleder meg til å se, sier Tosterød.
Eriksen kan få sitt første innhopp for de blå og hvite allerede søndag i derbyet mot Kristiansund.

Lindseth-erstatning

Etter at Jonathan Lindseth forlot Sarpsborg 08 til fordel for CSKA Sofia før det norske overgangsvinduet åpnet. En erstatter var nødvendig, og inn kom danske Victor Torp fra Randers.
– Jeg er spent på Torp også. Han signerte tidlig, og har måtte ventet til nå, sier Tosterød.
Allerede 8. juni offentliggjorde Sarp signeringen av den danske midtbanespilleren, men han har måtte la debuten vente på grunn av det norske overgangsvinduets åpning. Nå er dansken endelig klar, like etter at Lindseth spilte sin siste kamp for.
– Sarpsborg har hatt forhåpninger om at han kunne gå inn og erstatte Jonathan Lindseth. Vi vil nok få noen svar i helgens rundt på om han er av det kaliberet som kan erstatte Lindseth. Han har vært en så sentral spiller for laget.

Returnerer til Norge

I tillegg drar begge ekspertene frem to spillere som ikke ligger an til å få debuten sin i helgen, men som de har stor tro på likevel.
Marius Lundemo og Stefan Strandberg – begge venter tilbake til henholdsvis Lillestrøm og Vålerenga.
Jonas Grønner har høye forventninger til Lundemo.
– Jeg har spilt med han selv og vet kvalitetene. Han har god driv, kommer seg opp i banen og har et godt skuddbein og scoringsteft, forteller Grønner og fortsetter:
– Han er en god boks-til-boks-spiller som har vært seg en tur i utlandet og kommer hjem til et høytliggende Lillestrøm. Han passer perfekt inn nå.

– Den største signeringen i år

Den største signeringen dette vinduet er det derimot Vålerenga som står for.
– Stefan Strandberg. Det er en gigantsignering, sier Jonas Grønner.
32-åringen hadde opprinnelig nylig bestått den medisinske testen hos Ronny Deilas Standard Liège. Tirsdag dukket han opp på pressekonferanse på Intility som ny Vålerenga-spiller.
– Det er kanskje den største signeringen i år, mener Petter Bø Tosterud
Har du sett denne?
picture

Strandberg til Discovery: – Om han er fornøyd, får du høre med han

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame