Populære sporter
All sport
Vis alt

Tilbake i Glimt etter marerittår i Nederland: – Det var veldig tungt mentalt

Even Lübeck

Oppdatert 23/07/2022 klokken 15:57 GMT+2

Sebastian Tounekti er tilbake i Bodø/Glimt etter et år uten spilletid i Groningen. Nå er unggutten klar for å bevise at han fortjener en plass i Glimt-troppen.

Sebastian Tounekti

Foto: NTB

  • Se Eliteserie-oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Jerv lørdag på discovery+
I fjor sommer gikk den norsk-tunisiske angrepsspilleren Sebastian Tounekti på utlån fra Bodø/Glimt til nederlandske Groningen. Da hadde han vært i Bodø/Glimt i en halvannen sesong og notert seg for 21 kamper og to mål. Den nederlandske toppklubben, som har Jørgen Strand Larsen i troppen, hadde også sikret seg en opsjon på kjøp.
– Det er et lån i første omgang, og dersom de ikke har lyst til å kjøpe meg, så skal jeg tilbake til Glimt i juli neste år. Men signalene er at de ønsker å bruke opsjonen så fort som mulig, sa han til Avisa Nordland etter at lånet var i boks.
Slik ble det ikke for unggutten som startet fotballkarrieren i Tromsdalen. Han fikk en eneste kamp for A-laget til Groningen og var i store deler fryst ut.
– Det ble ikke det jeg hadde sett for meg og forventet. Det var et veldig tøft år. Det var verre enn jeg hadde tenkt og tøffere enn jeg hadde trodd. Miljøet var helt forskjellig fra et vi er vant til her hjemme i Norge, sier han til Discovery.

Veldig tøft halvår

Tounekti utdyper:
– Spesielt det første halvåret var veldig tøft. Det gikk litt bedre utover, men Groningen og jeg ble enige om at det ikke var noe å gå videre med. Det året ble ikke som jeg hadde trodd og tenkt. Det var til tider veldig tungt mentalt. Jeg hadde lyst til å bare pakke alt og dra hjem, så tøft var det. Men jeg følte jeg måtte stå i det, uansett hvilken vei det kom til å gå.
Den opprinnelige planen var at han skulle inn i A-stallen til Groningen og konkurrere om en plass på laget.
– Jeg fikk beskjed tidlig i sesongen at de ikke hadde behov for så mange kantspillere. Det var jo litt rart å høre, siden jeg ble hentet for å spille kant og fordi de ville satse på meg. De hentet meg jo på lån fordi jeg var en spennende spiller for dem. Sånn gikk det jo da ikke.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Ble flere erfaringer rikere

Samtidig er han klar på at han har lært mye de siste 12 månedene, til tross for at det ikke ble noen offisielle kamper med den nederlandske klubben.
– Jeg fikk trent en god del med A-laget og hadde en fin utvikling. Jeg fikk mange gode tilbakemeldinger fra dem og har fått mye verdifull erfaring. Jeg føler meg mye mer rustet nå og jeg føler meg også sterkere i hodet til å klare ting som kommer fremover. Det var ikke det mest optimale året i den alderen jeg er, men nå er jeg klar.
Klar for å ta opp hansken og kjempe om en plass på Bodø/Glimt-laget.
– Nå har jeg fokus på Bodø/Glimt. Det hadde vært veldig gøy å spille seg til en plass på laget, men konkurransen er veldig tøff. Det er jeg klar over. Det blir nok noen samtaler ganske snart med klubben om veien videre. Det mest ideelle hadde vært å bli her. Jeg kjenner alle her og føler på en trygghet. Jeg vet hvordan de vil spille og føler meg klar for det, men det er mange på laget som har prestert bra i det siste
Discovery vet at både norske klubber i Eliteserien og en nederlandsk klubb er interesserte i tjenestene til Tounekti, så at det skjer ting rundt unngutten er det ingen som helst tvil om.
– Jeg skal holde meg i form i tiden fremover og føler meg bra. Så får vi se hva som skjer.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame