Populære sporter
All sport
Vis alt

Bekreftet: Juvelen returnerer til Vålerenga

Even Lübeck

Oppdatert 16/11/2022 klokken 16:19 GMT+1

Slik Discovery kunne erfare tidligere denne uken var Omar Bully på vei til gamleklubben. Nå er overgangen bekreftet. Omar Bully (19) skal spille for Vålerenga de neste årene. Han melder overgang etter at bynabo Grorud rykket ned fra 1. divisjon.

Omar Bully.

Foto: NTB

  • Se kvalikkampene mellom Sandefjord og Kongsvinger på discovery+
Kantspilleren har skrevet under en avtale som varer ut 2026-sesongen. Med det er han tilbake i klubben han var i tidlig i tenårene, slik Discovery meldte mandag.
Mandag skrev Discovery at klubbene var enige om overgangssum for 19-åringen, men at de ikke har kommet i mål med de videre salgsprosentene. Det har klubbene blitt nå.
– Jeg har blitt mye mer voksen. Jeg er en spiller som liker å drible, få med meg publikum og lage show, men jeg gjør det for å skape ting framover i banen. Jeg vil si at jeg er en skaper med X-faktor, sier Bully i en uttalelse fra Vålerenga.
– Først og fremst er jeg utrolig stolt over å ha signert for Oslos stolthet. Det er alle Oslo-gutters drøm å få spille for denne klubben, sier Bully videre.

Var i VIF som ung

Da han snakket med Discovery mandag var han smigret over interessen fra gamleklubben. 19-åringen var nemlig i Vålerenga fra han var 13 til 16.
– Det er veldig, veldig kult at Vålerenga viser interesse. Spesielt for meg etter det som skjedde der for noen år siden. Det at de er interesserte viser bare at den veien jeg tok og det arbeidet jeg har lagt ned de siste årene har vist seg. Jeg håper det kan være inspirerende for andre også, sier Bully, som siden av spill for Grorud jobber som miljøarbeider på en ungdomsskole.
– Det er mer personlig for meg når en klubb som Vålerenga viser interesse. Jeg var der som ung, det fungerte ikke, også vil de ha meg igjen nå. Det viser veldig mye.
picture

Skeid klare for OBOS-ligaen 2023: – Noen kilo lettere nå

Tatt ut på landslaget

Mandag i neste uke fyller han 20 år. Unggutten kom til Grorud i 2020, og der fikk han vist fram talentet sitt til tross for perioder med skader.
– Omar har X-faktor og er i en veldig fin alder. Det, og at han er Vålerenga-gutt er grunnen til at vi ønsker å hente han tilbake til klubben. Han må utvikle eliteseriefysikk for å ta ut potensialet sitt, og det skal vi bidra til at han får,, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo.
Bully skal nå være med på U20-landslagssamling med Norge, som skal møte Tyskland og Belgia.
(©NTB/Eurosport)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame