Populære sporter
All sport
Vis alt

Grorud-stjerneskuddet Omar Bully nærmer seg Vålerenga: – De er jo en av Norges største klubber

Even Lübeck

Oppdatert 16/11/2022 klokken 13:14 GMT+1

Det skal bare være snakk om detaljer før Groruds stjerneskudd blir klar for Vålerenga. Spilleren selv håper på en overgang til gamleklubben.

Omar Bully.

Foto: NTB

  • Se kvalikkampene mellom Sandefjord og Kongsvinger på onsdag og lørdag på discovery+
Discovery vet at det har kommet et bud fra Vålerenga på Omar Bully som Grorud og VIF nå diskuterer, som Nettavisen tidligere har meldt.
Discovery erfarer at klubbene er enige om overgangssum for 19-åringen, men at de ikke har kommet i mål med de videre salgsprosentene. Likevel skal det være nært forestående, og det er gode muligheter for at overgangen går i havn i løpet av den nærmeste fremtiden.
Også Tromsø skal ha vist interesse for Bully, men akkurat nå tyder alt på at det er Vålerenga som blir neste stoppested. Bully selv vil ikke uttale seg om opplysningene, men sier han er smigret over interessen fra gamleklubben. 19-åringen var nemlig i Vålerenga fra han var 13 til 16.
– Det er veldig, veldig kult at Vålerenga viser interesse. Spesielt for meg etter det som skjedde der for noen år siden. Det at de er interesserte viser bare at den veien jeg tok og det arbeidet jeg har lagt ned de siste årene har vist seg. Jeg håper det kan være inspirerende for andre også, sier Bully, som siden av spill for Grorud jobber som miljøarbeider på en ungdomsskole.
– Det er mer personlig for meg når en klubb som Vålerenga viser interesse. Jeg var der som ung, det fungerte ikke, også vil de ha meg igjen nå. Det viser veldig mye.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Eikrem årets forbilde etter vanskelig høst: – Viste at det alltid finnes lys og håp

– Oslos stolthet

Som nevnt var Bully i Vålerenga da han var yngre, men ting gikk ikke på skinner hos Eliteserie-klubben.
– I mitt siste år i Vålerenga fikk vi ny trener, og jeg var nok ikke favorittspilleren hans. Det ble litt mye tull på treningene og i garderoben, og jeg hadde ikke så mange bra prestasjoner på trening. Etter G15-sesongen fikk jeg beskjed om at jeg ikke var med videre. Jeg tenkte «hæ, hvordan kan de kaste meg ut når jeg er en av de beste?». Men man må ha alt på plass for å være i Vålerenga. Jeg var nok ikke så enkel å ha kontroll på, har Bully tidligere uttalt til Dagsavisen.
Tre år senere er han likevel klar på en ting:
– Det er viktig at klubben som vil ha meg har en tydelig og klar plan med meg. Jeg skal være den de skal satse på og at de vil virkelig ha meg. Jeg har vært mye skadet de siste årene, så det viktigste for meg nå er kontinuitet, spilletid. Det er litt samme hvilket nivå det er på, for jeg må spille. Men det er selvfølgelig positivt at Vålerenga 2 er i 2. divisjon.
– Vålerenga er jo Oslos stolthet og en av Norges største klubber, så jeg håper at jeg kan ikle meg Vålerenga-drakta, ja.
picture

Omar Bully da han var i Vålerenga sist. Foto: Lars H Øverland

Foto: Other Agency

Vært mye skadet

Omar Bully har slitt stort med skader de siste årene og kun spilt 30 kamper for Grorud siden starten av 2020-sesongen for to og et halvt år siden. Likevel har angriperen virkelig vist prov på sine kvaliteter når han først har vært skadefri. Etter å ha vært ute med skade i nesten ett år var han tilbake i hjemmeoppgjøret mot Ranheim i starten av september. Der gjorde han seg bemerket umiddelbart med to målgivende pasninger på bare 15 minutter da Grorud snudde 0-1 til 2-1.
En måned senere noterte han seg for en målgivende i en god opptreden mot Sandnes Ulf, mens det i kampen etter ble to mål mot Sogndal. Uten Bully på banen tok Grorud seks poeng på 22 kamper, mens det ble 13 poeng med 2002-modellen på banen på bare åtte kamper.
– Jeg avsluttet sterkt og gjorde det bra, selv med mange korte innhopp. Jeg var ikke 100 prosent i de kampene jeg spilte, så jeg er stolt av å ha levert det jeg gjorde. Jeg synes kampen mot Ulf var veldig bra, mens det var deilig å score to mot Sogndal. Jeg vet jo hvor målet står, selv om det var mine første mål på to år, sier Bully til Discovery.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame