Populære sporter
All sport
Vis alt

Ståle Solbakken om banene i Eliteserien: – Ikke bra

Oppdatert 16/03/2022 klokken 10:36 GMT+1

Etter at Brann og Stabæk rykket ned tangeres bunnivået i antall gressbaner i den øverste divisjonen. Det må gjøres noe med, mener landslagssjefen.

Solbakken om historisk få gressbaner: – Ikke bra

Lerkendal, Åråsen, Haugesund Sparebank Arena, Release Arena og Levermyr er de eneste stadionene i Eliteserien som har naturgress som underlag i 2022 etter at Brann og Stabæk rykket ned.
Det må ordnes opp i, mener landslagssjef Ståle Solbakken.
– Det er ikke bra. Det må klubbene ta tak i, ikke neglisjere og skyve foran seg. Både Molde, Vålerenga, Viking, Start, HamKam og alle klubbene som ikke har det bør få det. For det er det vi skal konkurrere på, sier Ståle Solbakken til Discovery.
Se Solbakkens svar i sin helhet i videoen øverst i saken.
Det er ikke første gang Ståle Solbakken har uttalt seg om at han ønsker naturgress på norske fotballstadioner. I mai for snart ett år siden ville Solbakken ha en egen pengepott som skulle øremerkes til norske gressbaner, og han fikk støtte fra spillerne i Eliteserien som også ønsket flere gressbaner i norsk toppfotball.
Nå mener han at klubbene selv må prioritere pengene sine slik at det kommer flere gressbaner til norsk fotball.
– Det handler om å prioritere, og være røff. Dessverre for noen ble ikke verden slik at alle skulle spille på kunstgress om noen år, snarere tvert i mot har det gått andre veien. Nå må vi bite i det sure eplet å få de gressbanene på plass, fortsetter landslagssjefen.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Solbakken: – En klubb jeg er vokst opp til ikke å like

– Ikke uenig

En av klubbene som spiller på kunstgress er Viking. De skiftet fra naturlig gress til plast før 2018-sesongen, og har ingen planer om å gå tilbake på den avgjørelsen.
– Vi er ikke uenige med landslagssjefen. Det er mange klubber som har fantastiske gressbaner og all ære til de. I en idell verden skulle også Viking spilt på gress, sier daglig leder i Viking Eirik Bjørnø før han fortsetter.
– Vi er helt avhengige av den banekapasiteten som kunstgress gir. Nå har vi 1500 timer brukstid i året på banen, og det kunne ikke vi hatt med gress. Vi er en stor klubb med mange lag, forklarer han videre.
Også Vålerenga forklarer til Discovery at de er avhengige av brukstiden for å få det hele til å gå opp. At Intility Arena kan brukes av flere lag og kommunen var en del av avtaleverket som gjorde at stadionprosjektet ble en virkelighet i 2017. De opplyser også at det ikke finnes andre baner i nærheten som de kunne disponert, ei heller tomtearealer som de kunne ha bygd ut på.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame