Populære sporter
All sport
Vis alt

Ole Jørgen Halvorsen åpner gården for ukrainske flyktninger: – For oss skulle det bare mangle

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 15/03/2022 klokken 22:43 GMT+1

Sarpsborg-spiller Ole Jørgen Halvorsen (34) er klar til å hjelpe ukrainske flyktninger. Han og familien ønsker ukrainere hjertelig velkommen til gården sin i Sarpsborg.

Ole Jørgen Halvorsen

Foto: NTB

– Vi bestemte oss for at om vi kunne bidra med noe, så stiller vi gjerne denne plassen til disposisjon, sier Ole Jørgen Halvorsen til Discovery.
Sarpsborg-veteranen har sammen med sin familie et sterkt ønske om å hjelpe den voksende flyktningstrømmen av ukrainere, og har i den anledning åpnet opp for å ta i mot flyktninger på gården sin i Skjebergdalen.
Mer enn 70 000 ukrainske barn blir flyktninger hver dag. Halvorsen, som selv har tre barn, beskriver scenene som utspiller seg i Ukraina som «fryktelige».
– Vi har unger selv og vi følger med på nyhetsbildet. Det er fryktelig å se det som skjer. Barn og familier blir splittet opp og hjemmene deres blir ødelagt. Det er rett og slett forferdelig å se dem bli drevet på flukt.

Fredfullt og trygt

Nå har Ole Jørgen Halvorsen og resten av hans familie meldt fra til Sarpsborg kommune at gården deres kan bli brukt til hva enn det måtte være.
En hverdag med konstant usikkerhet skal erstattes av trygghet og fred øverst i Skjebergdalen.
– Det er en fin plass med nærhet til en fin innsjø med bademuligheter, fiskemuligheter, og muligheter for kano og båt. Det er det perfekte rekreasjonsområdet sånn sett. Hvis det er familier eller barn som vil besøke en gård og fiske, bade og kose seg, så er det også en mulighet, forteller 34-åringen.
– Veien videre vet jeg ikke helt, men signalet vi har fått fra kommunen er at flyktningene først skal registreres på akuttmottakene, så får vi se videre gang derfra, fortsetter Halvorsen.
Det var Sarpsborg Arbeiderblad som omtalte saken først.

– Vil jo bidra med noe

Ole Jørgen Halvorsen har selv et brennende ønske om at gården vil komme til bruk.
– Man synes det er grusomt det som skjer, og man vil jo bidra med noe. For oss skulle det bare mangle. Om huset kan hjelpe hverdagen for noen familier og barn, så er det verdt veldig mye. Jeg håper at det blir tatt i bruk, sier Sarpsborg-spilleren, som tror det rolige området kan bidra til å finne roen:
– Det er en utrolig fredfull og fin plass. Det er litt ute i periferien i Sarpsborg, men for å få ro og fred er det helt perfekt. Alt ligger til rette friluftsmessig og det er noen dyr på gården, så det er muligheten for å få hentet seg litt inn.
Artikkelen fortsetter under videoen:
picture

– Botheim ser fram til å komme på samling

Settes i perspektiv

Fotballhverdagen, som til vanlig går med til å forberede seg til den kommende sesongen, har blitt satt i perspektiv av den pågående konflikten i Ukraina.
Da Ole Jørgen Halvorsen og resten av Sarpsborg-laget reiste til Gardermoen for å ta flyet til Bergen før kampen mot Åsane, møtte de på en buss full av ukrainske flyktninger.
– Vi driver med noe som ikke er «på liv og død». Fotball er på mange måter ikke så viktig. Det skal egentlig være moro og underholdende, så det blir litt rart når en sånn konflikt kommer så nærme, meddeler Sarpsborg-spilleren.
Invasjonen har også blitt et samtaletema i Sarpsborg 08-garderoben. Særlig én gruppe har kjent det ekstra på kroppen.
– Vi har TV i garderoben der nyhetene ofte står på, så vi får det rett inn der også. Alle synes det er helt forferdelig, spesielt de som har barn selv. Man blir litt preget av det som skjer når man ser barn ta farvel med foreldrene sine, som står i full militær opprustning og ikke vet hva som kommer til å skje. Det er voldsomme scener å se, forteller 34-åringen.
Samtidig lar Ole Jørgen Halvorsen seg inspirere av samholdet det ukrainske folket har vist under invasjonen.
– Det er inspirerende å se hvordan kampånden til ukrainerne er. Det er et sterkt fellesskap og de står virkelig opp for hverandre.
Sett denne?
picture

Smerud om Mannsverk-vraking: – Ikke levert på nivået han skal

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame