Populære sporter
All sport
Vis alt

Ønsker pengepott til gressbaner: – En diskusjon vi må ta så fort som mulig

Stein-Erik Stormoen

Publisert 24/05/2021 klokken 15:08 GMT+2

Ståle Solbakken liker mye av det han har sett på banen i åpningen av årets sesong i Eliteserien. Men samtidig har han et ønske om at flere av kampene skal spilles på gress for å gjøre det enda mer likt det som venter internasjonalt.

Ståle Solbakken

Foto: NTB

Landslagssjefen har høstet mye ros for at han og teamet hans har vært så tilstedeværende under åpningen av årets sesong i Eliteserien.
Han har også jobbet for å få unntak for landslagsspillerne fra hjemlig liga, slik at de vil slippe karantene ved hjemkomst fra landslagsoppdrag.
– Jeg har likt mye. Vålerenga - Rosenborg var en bra åpningskamp, der jeg likte tempoet og intensiteten. Alt i alt er jeg fornøyd med det jeg har sett så langt, sier Solbakken til Discovery på spørsmål om det han har sett fotballen innenfor landets grenser så langt.
Så drar han uoppfordret opp et tema som har vært hyppig diskutert tidligere.
– Jeg har en klar formening om at vi skulle hatt flere gressbaner. Det blir et litt annet spill, og noen ganger en litt annen type fotball med kunstgress. Gress blir nok litt mer likt det vi skal gjøre internasjonalt.
I vår øverste divisjon har bare seks av 16 lag naturgress på sin hjemmebane. Rosenborg, Stabæk, Haugesund, Lillestrøm, Sandefjord og Brann har vanlig gress, mens de ti andre har lagt kunstig.
På nest øverste nivå er det bare to lag (Jerv og Bryne) som har naturgress.
– Det er ikke slik at jeg ikke skjønner det økonomiske med kunstgress og den biten, men det er nok en diskusjon jeg synes vi skal ta igjen så fort som mulig. Skal vi virkelig ha kunstgress i Kristiansand, Stavanger, Hamar og Oslo? spør Solbakken retorisk.
– Jeg forstår at du skal bruke kunstgressbaner mer, men det vil bli slik at du skal bytte den oftere også. Selv om det høres veldig vanskelig ut dette, og det kan godt være at det er en lang vei å gå, ville jeg satt av penger til at flest mulig lag kan betjene en god gressbane og ha en god gressbane å trene på, fortsetter han.
– En pott fra forbundet?
– Ja, eller, jeg har sagt hele tiden at i den nye TV-avtalen så burde det ligget midler til at man kan presentere en fin gressbane. Nå kommer det jo også baner som er litt blandet. Med de klimatiske forholdene kan det noen ganger være litt problemer, men Rosenborg for eksempel har jo en fantastisk gressbane, og de ligger ganske langt nord, sier landslagssjefen.
Tirsdag tar ut sin andre landslagstropp, denne gang til privatlandskamper mot Luxembourg og Hellas.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame