Elisabeth Lohk er kvinnen som, fram til permanente løsninger er på plass, har fått jobben med å stabilisere Strømsgodset.
Med både Henrik Pedersen (hovedtrener), Jostein Flo (sportssjef), Dag Lindseth Andersen (daglig leder, slutter 1. juni) og Ivar Strømsjordet (styreleder) ut av sine tidligere stillinger, er det mye å gape over om dagen.
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
13 TIMER SIDEN
Discovery avslørte: Slik startet uroen i Strømsgodset
Overfor Discovery forteller hun at hun sammen med administrasjonen, som hun omtaler som sulten og kamplysten, skal ta fatt på gjenreisningen av den tradisjonsrike klubben. Dette kan hun fortelle om planene:
  • Ny daglig leder er førsteprioritet
– Daglig leder er første ting på blokka. Nå trenger vi oversikt over hele situasjonen, og da starter vi med daglig leder.
  • Samling av et nytt styre inn mot et ekstraordinært styremøte, som foreløpig ikke er fastsatt
– Jeg er midlertidig styreleder, så vi har allerede satt i gang prosessen med å få på plass en ny styreleder. Det skjer parallelt som jakten på ny daglig leder.
  • Samle resten av administrasjonen
– Resten av administrasjonen har stått i en tøff periode en stund, og også de trenger en retning å følge nå. Vi må ta vare på dem som er igjen her. Det er mange flinke folk.
  • Trenerne forblir midlertidige, inntil videre
– Løsningen rundt trenerne våre er bra nok nå, og vi vet de er godt i gang med spillergruppa. De fortjener den roen de trenger i forberedelsene til seriestart. Det er viktig at spillerne også føler en trygghet rundt at de har trenere som ser dem og er med dem fram mot det.
Saken fortsetter under vidoeen. Se hva BP mener at Godset trenger nå:

Dette mener BP at Godset trenger nå

Uklarhet rundt Flo

Men hva med Jostein Flo? I midten av april tok han et følelsesladet farvel med drammenserne som sportssjef, selv om det ble klart at han ville fortsette i en rådgiver-rolle.
– Jostein Flo er fortsatt i klubben som konsulent og fokuserer på oppgavene rundt sportssjefrollen, sier Lohk.
– Skiller Jostein Flo sin nye rolle seg ut fra hvordan han har jobbet som sportssjef tidligere?
– Jeg har ingen kommentar til det. Men han har en litt annen ansvarsrolle og vil sammen med daglig leder og styret jobbe fram gode løsninger.
– Vi får komme mer tilbake til dette. Men på generelt grunnlag har Jostein enormt mye kompetanse, og det skal vi bruke for det det er verdt.
– Hva hvis Godset skal signere en spiller nå? Er han fortsatt ansvarlig for spillerlogistikken?
– Han har en litt annen funksjon, men han er med i rådføringen rundt ting som spillerlogistikk. Jeg vil ikke kommentere noe mer rundt det.
Før helgen snakket Dag Lindseth Andersen, som fortsetter i sin rolle som daglig leder til 1. juni, om arbeidsfordelingen med Flo overfor Discovery.
– Rent praktisk så jobber Jostein og jeg sammen akkurat som før, han løser akkurat de samme oppgavene, men rent formelt er det jeg som har ansvaret. Vi har ikke satt oss ned og sett på tidslinjen for hva vi skal gjøre med stillingen, men det begynner vi med til uka.
Discovery har forsøkt å komme i kontakt med Jostein Flo, men han har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

Skal snakke med spillerne

Lohk ønsker ikke å dele veldig mye rundt hva slags mennesker hun ønsker inn i Strømsgodset, annet enn at det er viktig at de har et hjerte for jobben.
– Vi skal bruke litt tid til å få tenkt godt gjennom det. Ellers ønsker jeg å komme tilbake til dette når vi ser helheten av framtiden. Vi skal også få fullført vår strategiplan fram mot 2025 som skal vise våre verdier først.
Hun er ikke bekymret for hvordan kaoset ellers i klubben vil påvirke det sportslige.
– Jeg snakket med trenerne i dag, og de er i full gang med laget. De har gode treninger og er i gang med treningskamper. Alt skal selvfølgelig bygges opp, men de føler at de har god energi på oppgavene som gjøres framover. Det er viktig at laget får litt ro og kan fokusere på det som er viktigst for dem. Begge trenerne våre har god erfaring både fra fotballen og med mennesker.
– Har dere tatt noen grep inn mot spillerne for å beskytte dem?
– Vi gjør ikke noe spesielt annet enn at de trener som vanlig. Spillerne konsentrerer seg om fotballen, og det må være det viktigste. De skal selvsagt snakkes med og lyttes til, og vi må informere dem om det som skjer, men fokuset må være på banen. Vi skal nok få snakket med alle spillerne fortløpende. Det er viktig at alle i klubben drar i samme retning.
Sett denne?

Seriestart Spesial: Stabæk med Janne Jönsson og Oliver Edvardsen

Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Forlater Vålerenga etter benkesliting: – Nesten kroken på døra for egen utvikling
I GÅR KLOKKEN 12:03