Populære sporter
All sport
Vis alt

Slik forklarer Molde selv den eventyrlige 2022-sesongen: – Skiller seg ut fra tidligere utgaver

Joakim Opphus

Publisert 09/10/2022 klokken 12:16 GMT+2

Molde Fotballklubb fosser videre mot å vinne Eliteserien 2022. Spillerne selv har store ord å komme med for å beskrive Molde anno 2022.

Overrasket over konkurrentene: – Hadde ikke sett for meg dette

  • Se Molde - Hamkam søndag kl. 17.00 på discovery+ og Eurosport Norge
MOLDE (Discovery):
Søndag 9. oktober hjemme på Aker Stadion mot Hamkam kan Molde Fotballklubb sikre seg sitt femte seriegull i klubbens historie. To ting må skje dersom gullet kan feires i Molde søndag. Serielederne på vinne sin kamp mot Hamkam, samtidig så kan ikke Bodø/Glimt vinne sin hjemmekamp mot Sandefjord. Avgir Glimt poeng og Molde vinner er moldenserne seriemestere.
Elitserien 2022 kan altså være avgjort når det gjenstår hele seks runder av sesongen. Det betyr at dersom alt går på skinner for Moldes del vil de sikre seriegullet med nøyaktig like mange gjenværende serierunder som Bodø/Glimt gjorde i deres supersesong i 2020.
Laget har allerede blitt norgesmestere i etter å ha slått nettopp Bodø/Glimt i cupfinalen, laget kjemper også om avansement i Europa og Conference League og jakter flere klubbrekorder.

Vinnerkultur

Men hvorfor ligger laget fra Rosenes By så langt foran resten av konkurrentene i årets sesong og virker nermest uovervinnelige?
Dette er hva flere av spillerne selv sier til Discovery er grunnen for hvorfor 2022 har blitt en suksess.
– Det er en vanvittig vinner-mentalitet i dette laget. Det er en gruppe som er veldig innstilt til å gjøre de oppgavene vi blir fortalt og det er alltid 100 prosent fokus på treningsfeltet. Vi pusher hverandre hver dag, så er nok noen av hovedfaktorene bak suksessen i årets sesong, forteller sommerens storsignering Kristian Eriksen til Discovery.
Venstreback Kristoffer Haugen kaller Molde 2022 for «et veldig sterkt lokomotiv».
– Det er nok det mest solide laget jeg har spilt for. Vi er veldig gode til å kontrollere kamper, vi slipper til veldig få sjanser og gjør alltid det vi trenger å gjøre for å vinne kamper. Det har gått ordentlig på skinner i år. Det at vi også klarer å dra i land seire i kamper hvor vi ikke har spilt på vårt beste det er også en styrke. Det er et veldig sterkt lokomotiv dette laget her.
Haugen trekker også frem vinnerkulturen i klubben.
– Jeg føler vi har fått inn en veldig vinnerkultur og oppofrelse for hverandre. Det er en mentalitet som har vært her i flere år, men som kanskje har kommet enda tydligere frem denne sesongen.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Kan sikre seriegullet mot gamleklubben: – Det blir spesielt

– Tidenes beste sesong

Etzaz Hussain som nærmer seg 300 kamper for de blåkledde samt en del av gull-laget fra 2014 som satte poengrekord med 71 poeng. Hussain mener likevel at årets lag skiller seg ut fra tidligere Molde-utgaver.
– Jeg må bare skryte av den gruppa vi har her i år. Den har vært unik. Alle jobber for hverandre, alle unner hverandre godt og moralen har vært utrolig bra i hele år. Laget i år skiller seg ut fra de tidligere gruppene som jeg har vært en del av.
– Er dette det beste Molde-laget du har vært en del av?
– Ja, en av de beste. Vi har fortsatt flere ting å spille om, vi kan ta klubbens poengrekord og det kan bli tidenes beste sesong for oss, så vi er mer en klare for slutten av sesongen og.
Ola Brynhildsen har ikke like lang erfaring i klubben som Hussain eller Haugen, men i løpet av de to årene han har spilt i klubben så er 2022-versjonen av Molde FK den beste han har spilt på.
– Jeg har spilt med mange gode spillere, men hvis du ser på resultatene i år så er det nok fort det.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Molde-spillernes nye hobby faller ikke i smak: – Han er ikke helt fornøyd

– Ikke sett for meg dette

Molde-trener Erling Moe er overrasket over den suverene ledelsen laget hans har opparbeidet seg denne sesongen.
– Vi hadde en gjennomgang før sesongen hvor vi la om litt. Det som har preget oss i år er en soliditet, og det at vi har møtt opp hver gang det gjelder. Tilstedeværelsen er stor og så synes jeg at vi er kommet langt på vei i i utviklingen, spesielt det som går på soliditeten, også vet vi det at det er et kjempestort potensiale for å utvikle laget ytterligere, forteller Moe til Discovery.
– Gutta skal ha all honnør for måten de møter opp hver eneste øvelse, trening eller kamp. Der har de vært fantastiske, sier han videre.
– Er du overrasket over at dere er så overlegne i serien som dere har vært i år?
– Ja, det må jeg si. Jeg hadde ikke sett for meg dette da vi begynte sesongen. Så det fortjener også gutta en klapp på ryggen for.
Om han ser på årets sesong som sin beste som Molde-sjef lar han være opptil andre å bedømme.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame