Populære sporter
All sport
Vis alt

Sensor Fagermo ga Rekdal toppkarakter i 2002: – Han begynner å bli gammel

Oppdatert 09/10/2022 klokken 10:22 GMT+2

Kjetil Rekdal (53) og Dag-Eilev Fagermo (55) har vært en del av norsk fotball i en mannsalder. For 20 år siden var sistnevnte sensoren til Rekdal, og det endte selvfølgelig med toppkarakter.

Trenerprofilene fyrer løs før storkampen: – Jeg er fortsatt ung og frisk

  • Se Rosenborg - Vålerenga søndag fra klokken 18:30 på discovery+ og MAX
INTILITY ARENA / LERKENDAL (Discovery):
Med unntak av korte opphold i belgiske Lierse og tyske Kaiserslautern, har Kjetil Rekdal de siste 20 årene vært en tydelig og markant trenerskikkelse i norsk fotball. «Reka» har vært hovedtrener i Vålerenga, Aalesund, Start og HamKam, før han i januar tok over treneransvaret i Rosenborg.
En annen som har vært en solid trenerbauta i norsk fotball de siste to tiårene er VIF-trener Dag-Eilev Fagermo. Som 28-åring startet han trenerkarrieren i Skarphedin i Telemark, før han dro videre til to andre telemarksklubber de neste årene, nemlig Pors og Notodden. I 2006 ble Fagermo presentert som trener i Strømsgodset, før han tok over det som da het Odd Grenland i 2008.
Etter 12 år og 420 kamper på sidelinjen for skienslaget, tok telemarkingen over hovedstadsklubben Vålerenga i januar 2020.
Søndag kveld barker de to trenerbautaene sammen, når Rosenborg tar imot Vålerenga i rundens hovedkamp.
Saken fortsetter under videoen.
picture

VIF-stjernen kjemper mot klokka – dette sier han om RBK-kampen

Ga Rekdal toppkarakter

Kjetil Rekdal og Dag-Eilev Fagermo har derimot ikke bare fulgt hverandre tett på sidelinjen. De to kjenner hverandre godt, også utenfor stadionveggene.
– Hva slags forhold har du til Kjetil Rekdal?
– Et veldig bra forhold. Kjetil er en jeg ofte prater med og som jeg har et godt forhold til. Det har vi hatt helt siden jeg var sensor for han på et senkurs for 100 år siden, der jeg ga han toppkarakter. Det er vel derfor vi har et så bra forhold, humrer Fagermo på spørsmål fra Discovery.
– Så du ga han toppkarakter altså?
– Jada, men han fortjente det. Det glemmer han nok ikke, så det er nok derfor jeg er en av de han setter pris på, svarer treneren videre.
Framvisningen skal blant annet ha bestått i forsvarsorganisering. Discovery møter Kjetil Rekdal på Lerkendal, og 53-åringen husker hendelsen godt.
– Det stemmer det. Han fikk vel sett noe han ikke har gjort selv, tenker jeg. Dette var vel tilbake i 2002, tror jeg. Han var også i startfasen av trenerkarrieren, så det er mulig han så noe av det jeg hadde gjort på feltet. Kanskje derfor han ga meg litt ekstra poeng, ler Rekdal.

– Kjetil begynner å bli gammel

Søndag kveld er det duket for en duell mellom sensor Fagermo og «læregutten» Rekdal. Selv dysser 55 år gamle Dag-Eilev Fagermo ned tungvektsduellen på sidelinjen.
– Den blir nok ikke så spesiell den duellen der. Kjetil begynner å bli gammel og han er ikke så stor i kjeften lenger, og jeg er fortsatt ung og frisk. Men jeg tror jeg skal konsentrere meg om mitt lag, så konsenterer han seg om sitt, sier Fagermo til Discovery med et lurt smil.
Påstanden om at Rekdal begynner å bli gammel og at han har sluttet å melde, er ikke RBK-treneren helt med på.
– Nei, det er nok ikke riktig. Men når det nevnes, så er jeg såpass nedlessa med jobb, så i en klubb som Rosenborg har du ikke så mye tid til å melde på mer enn noen Manchester United- og Liverpool-supportere. Min jobb er Rosenborg, og da har jeg egentlig ikke tid til så mye mer, svarer den tidligere Vålerenga-treneren på sedvanlig vis.
  • Få med deg duellen mellom Kjetil Rekdal og Dag-Eilev Fagermo søndag fra klokken 18:30 på discovery+ og MAX
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame