Populære sporter
All sport
Vis alt

RBKs nysignering fikk «endelig» sjansen av Rekdal: – Aldri gøy å sitte på benken

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 01/05/2023 klokken 15:49 GMT+2

Etter 90 minutter på benken i alle de tre første Eliteserie-kampene, var plutselig Santeri Väänänens navn å se i Rosenborgs startellever mot Odd. Nå får han skryt av RBKs hovedtrener for prestasjonen.

Tror det vil løsne for RBK: – Resultatene vil komme

SKIEN (Discovery):
– Vi møtte tøff motstand. De var gode defensivt, som de har vært hele sesongen, men jeg følte vi hadde god kontroll på kampen i 70-80 minutter. Vi mistet kontrollen litt på slutten og de fikk noen sjanser, men jeg synes resultatet er litt kjipt. Jeg føler seieren lå der for oss.
Slik oppsummerer Santeri Väänänen sin første Eliteserie-kamp for Rosenborg.
Den finske landslagsspilleren ble hentet i vinter etter å ha spilt 73 førstelagskamper for HJK Helsingborg, men 21-åringen har måtte smøre seg med tålmodighet for å slippe til i seriespill for trønderne.
Väänänen fikk RBK-debuten i cupkampen mot Viking, da han kom inn for en skadet Tobias Børkeeiet etter 40 minutter, men prestasjonene i 0-2-tapet var ikke gode nok til å spille seg inn i Rosenborg-elleveren.
Dermed har han måtte se tre strake kamper fra sidelinjen.
– Det er aldri gøy å sitte på benken, men jeg prøver alltid å se det store bildet. Jeg vet at dersom jeg møter opp på trening og gjør det bra hver dag, så vet jeg at sjansene kommer, sier finnen.
Og i en tøff bortekamp mot Odd fikk han endelig muligheten fra start som han hadde ventet på.
– Jeg er alltid glad for å få spille. Det var gøy å endelig få spille med gutta, og jeg nøt det. Jeg er fornøyd med egen prestasjon, men jeg skulle ønske resultatet var bedre, påpeker Väänänen.

Får ros av sjefen

Det kan virke som at det fort kan bli flere muligheter i nærmeste fremtid for den unge finnen. Rosenborg-trener Kjetil Rekdal var imponert over det han fikk se fra midtbanespilleren.
– Jeg synes han gjorde en veldig god kamp, så det var ingenting med prestasjonen hans som gjorde at han ble byttet ut, sier Rekdal til Discovery.
For etter 79 minutter, kun minutter før Odd spilte seg til to gigantiske sjanser, ble 21-åringen tatt av banen. Väänänen pådro seg et gult kort midtveis i den første omgangen, og RBK-ledelsen fryktet at de ville havne i en situasjon der de måtte avslutte kampen med én mann mindre på banen.
– Det handlet mer om at vi ville være sikker på at han ikke havnet i en løpeduell eller takling når det ble veldig åpent, slik at vi plutselig hadde vært ti mann.
– Er det nærliggende å tro at han kommer til å få enda flere minutter i de kommende kampene?
– Alle får muligheten her, svarer Rekdal kontant.

Håper på mer spilletid

Väänänen selv håper i alle fall på at han nå har klart å spille seg inn i startelleveren til de kommende kampene.
– Jeg er alltid fornøyd dersom jeg får spille. Det er det jeg sikter mot. Jeg synes jeg presterte bra, så får vi se hva som skjer i de neste kampene. Jeg vil i alle fall være klar.
Etter 0-0-kampen mot Odd, ligger trønderne på en 7. plass med seks poeng på fire kamper. Den ferske Eliteserie-debutanten tror det kun er små justeringer som trengs før Rosenborg vil klare å snekre sammen en lengre seiersrekke.
– Hvis vi fortsetter å spille som vi gjorde i de første 80 minuttene mot Odd og bare får de siste detaljene på plass, tror jeg resultatene vil komme også, avslutter en optimistisk Väänänen.
Sett denne?
picture

Iskald Vecchia fortsetter å herje i Allsvenskan

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame