Populære sporter
All sport
Vis alt

Moldes fiaskostart fortsetter etter overtidssmell: – Ingen unnskyldninger

Joakim Opphus

Oppdatert 30/04/2023 klokken 20:44 GMT+2

Molde scoret etter ett minutt mot Stabæk, men de regjerende seriemesterne maktet ikke å ta sesongens første seier. På overtid stakk Stabæk av med alle tre poengene.

Moldes trener Erling Moe under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Stabæk på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Foto: NTB

Molde - Stabæk 2-3 (1-2)
Da Magnus Grødem scoret etter bare ett minutt hjemme mot Stabæk trodde nok de fleste at Molde endelig skulle ta sin første seier i årets Eliteserie-sesong.
Men så feil kunne man ta.
Erling Moe og Molde har til gode å vinne en kamp så langt, og med Kevin Kabrans 3-2-scoring på overtid sørget også for at laget fra Bærum tok med alle tre poengene søndag på Aker Stadion.

– Irriterer meg

Tapet betyr at Molde ligger nest sist på tabellen etter fire serierunder med kun ett poeng - kun rival Aalesund ligger bak de regjernde seriemesterne. Som de forøvrig møter i neste serierunde allerede onsdag
– Det er viktig å erkjenne hvor man står. Når vi slipper inn tre sånne mål, og ikke scorer flere på de sjansene vi har, er det fortjent at vi taper. Det er ingen unnskyldninger. Det er her vi står per dags dato. Det er for dårlig. Det må vi erkjenne for oss selv, sier Molde-trener Erling Moe til Rbnett etter kampen.
På spørsmål om han føler på presset svarer han:
– Jeg kjenner ikke på noe annet press enn at jeg virkelig ønsker at vi skal få vist hva som bor i oss. Jeg har vært her så lenge at jeg håndterer det presset som kommer utenfra. Det er mer det indre presset fra meg selv jeg kjenner på når vi ikke får til ting. Det er jeg som har ansvar for det. Det irriterer meg. Det gnager skikkelig, sier han til avisen.

Super-målvakt

Snuoperasjonen startet med Stabæks danske spiss, Kasper Høgh, som fikk en hel autostrada å løpe på bak et høytstående Molde-forsvar tidlig i første omgang. Fra like utenfor 16-meteren banket dansken til på halvvolley og ballen gikk i en lekker bue over Moldes sisteskanse, Jacob Karlstrøm.
Kun sju minutter senere var en ny danske innvolvert, men dessverre for Molde var det Benjamin Tiedeman Hansen som var sist på ballen på et innlegg når Stabæk kom på høyresiden og Stabæk hadde snudd kampen far 1-0 til 1-2.
Molde fikk en utligning takket være Emil Breivik, men noe vinnermål maktet ikke Erling Moes menn og finne, det var det derimot Stabæks Kevin Kabran som fant tre minutter inn i overtiden.
Stabæks målvakt, Isak Petterson, var også i det umulige hjørnet søndag og hadde flere utrolige redninger.
– Han der må på landslaget. Herregud for en keeper! Gi han kred nå!, sa Mushaga Bakenga til TV 2 etter kampslutt.
– Hardt arbeid over tid på trening så vil det komme frem i kamp og. Det kjennes bra som faen, sa den svenske sisteskansen.

Raste mot VAR

En av kampens store snakkiser skjedde i første omgang da Herman Geelmuyden satte knottene i skulderen til Kristian Eriksen. Dommeren valgte å gi de gule for taklingen.
Forrige serierunde var det to lignende situasjoner med Markus Henriksen som ble stemplet i hodet mot Sandefjord hvor det kun ble et gult kort og Haugesunds Kevin krygård som fikk direkte rødt for en nærmest identisk situasjon mot Stabæks Sturla Ottesen.
– Den er stygg fra unggutten, Geelmuyden, Her utsettes Eriksen for stor, stor fare, konkluderte Jesper Mathisen i TV 2-studio.
– Jeg skjønner godt at Molde-benken er forbanna når vi ser dette flere ganger. Når Magnus Wolff Eikrem fikk rødt for sin takling forrige helg som er en takling med mye mindre kraft enn Geelmuyden. Her kommer det altså en fot helt oppe i halsregionen, sa Mathisen.
Eriksen var ikke fornøyd at ikke VAR grep inn etter hendelsen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame