Populære sporter
All sport
Vis alt

Eriksen raste mot VAR: – Kan skrote det for min del

Joakim Opphus

Oppdatert 30/04/2023 klokken 20:52 GMT+2

Moldes Kristian Eriksen var ikke nådig med bruken av videodømmingsverktøyet VAR etter å ha blitt stemplet i skulderen mot Stabæk. Etter kampen svarer dommer Sigurd Smehus Kringstad på kritikken.

Moldes Kristian Eriksen og dommer Sigurd Smehus Kringstad.

Foto: NTB

Etter en halvtime fikk Eriksen knottene til Herman Geelmuyden i skulderhøyde. Stabæk-spilleren fikk gult, og VAR omgjorde ikke på dommerens vurdering. I pausen ble Eriksen intervjuet om episoden og var krass i sin vurdering.
Han mente at dommeren burde gått bort til skjermen for å vurdere situasjonen på nytt.
– Det er da han må gå bort. Jeg synes sånne situasjoner må dømmes på. Han treffer ganske tydelig her. Når man ikke går inn på det engang, kan du skrote VAR for min del, sa Eriksen til TV 2.
Han viste samtidig fram flere knottemerker på skulderen.

Står for avgjørelsen

Etter kampen forteller dommer Sigurd Smehus Kringstad at han står på at det gule kortet var riktig avgjørelse.
– Det er en høy ball som spretter litt i en duell mellom to spillere. Jeg ser at Stabæk-spilleren spiller ball først. Han kommer inn med en litt høy fot, men samtidig trekker han beinet til seg. Jeg ser et tydelig treffpunkt på skulderen til Molde-spilleren som blir avgjørende for min vurdering, forklarer Kringstad.
– Jeg står på det gule kortet, og er klar på at dette er små marginer mellom gult og rødt, sier han videre og svarer «definitivt» på spørsmål om det hadde blitt rødt hadde han truffet hodet.
Kringstad forteller at dommerne i VAR-rommet støttet hans vurderinga t Geelmuyden trakk til seg beinet og det ikke var en åpenbar feil hvor VAR måtte bryte inn.

Tredje situasjon på to runder

Geelmuyden selv sier han er fornøyd med at det ble et gult kort.
– Det blir jo en stygg situasjon, det er ikke tvil om det. Jeg ser ballen i luften og tror at jeg skal få tak i den før han kommer med hodet. Så treffer jeg han heldigvis ikke i hodet og ikke med strak fot heller. Jeg er fornøyd med at det blir gult, sier han til NRK.
Sist runde oppsto det en lignende situasjon i kampen mellom Rosenborg og Sandefjord. RBKs Markus Henriksen fikk Sandefjord-spiller Filip Ottossons knotter i fjeset i en duell. Situasjonen endte i likhet med søndag med gult kort til Ottosson.
I etterkant var dommersjef Terje Hauge klar på at Ottosson burde blitt utvist.
Også i kampen mellom Haugesund og Stabæk forrige serierunde oppsto en identisk situasjon. Det endte med at FKHs Kevin Krygård ble utvist etter en VAR-sjekk etter en stempling i hodet.
(©NTB/Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame