16. september i fjor ble det klart at Sarpsborg 08 hadde klart å lokke Malmö-legenden Guillermo Molins til norsk fotball.
Spissen kom med svært gode skussmål, men til tross for en lovende start gjorde skadeproblemer at han aldri klarte å sette ordentlig preg på Eliteserien. 32-åringen spilte kun fem av 12 mulige kamper i perioden han var i klubben.
Eliteserien
Forlater Vålerenga etter benkesliting: – Nesten kroken på døra for egen utvikling
11 TIMER SIDEN

Flere tilbud

Molins signerte kun en korttidskontrakt frem til årsskiftet, som gjør at han nå er klubbløs. Sarpsborg 08 har vært klare på at de ønsker å ha med seg Molins videre, men spilleren selv har ikke bestemt seg.
– Jeg har fått tilbud om en ny avtale. Jeg skal ta en beslutning, men akkurat nå venter jeg og ser om det dukker opp noe annet. Jeg forholder meg rolig og har en god dialog med Sarpsborg, sier Molins til Fotbollskanalen.
Spissveteranen avslører at det ikke bare er sarpingene som har kommet med fremstøt.
– Det har kommet noen andre tilbud som ikke har interessert meg, så jeg sitter rolig i båten og venter. Jeg er 32 år og har stresset nok i mitt liv. Det får ta den tiden det tar, sier Molins.

Dette sier Sarpsborg 08

Sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, var i det humoristiske hjørnet da Eurosport kontaktet ham om tankene rundt Molins:
– Det jeg (på fleip) kan si, er at dere i media som vanlig biter på det meste. Nå har Guillermo fått tidenes opperksomhet, så det er jo bra for han.
– Men fra spøk til alvor... vi har en god dialog med Guillermo. Han er en bra spiller og en bra fyr. Han hadde et blandet opphold her sist, hvor han var mye skadet. En frisk Molins er en veldig god spiller. Vi har hele tiden sagt at vi skal ha inn et offensivt alternativ til, så får vi se om det blir han eller noen andre. Vi jobber med flere.
– Hvor lenge er dere villige til å vente på en avgjørelse fra spillerens side?
– Nei altså, akkurat nå sitter jo alle klubbene og sparer penger. Vi har ikke noe voldsomt hastverk. Vi får jo uansett ikke inn spillere som ikke har bostedsadresse i Norge før uti mars virker det som, så vi stresser ikke.
Sarpsborg 08 måtte i perioder av fjorårssesongen klare seg uten en ren spiss. Både Molins og Mos var plaget med skader, og i flere av kampene mot slutten av sesongen måtte blant andre Tobias Heintz vikarere i spissrollen.
Det er scenarioer som Berntsen er trygg på at vil unngås i år, selv om Molins skulle ende opp et annet sted.
– Situasjonen nå er jo at vi har fått Steffen Lie Skålevik tilbake, vi har signert Ibrahima Koné og Rashad Muhammed. Men vi skal ha inn en offensiv spiller til, men om det blir en spiss eller en kantspiller gjenstår å se.

Derfor ønsket ikke Sarpsborg å sende spillere på landslag

Eliteserien
Blir ny sportssjef i Tromsø
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
RBK henter stopper fra dansk fotball: – Den største klubben i Norge
28/11/2022 KLOKKEN 15:07