Tirsdag ettermidag ble den forventede overgangen for Kent Håvard Eriksen, fra Sandnes Ulf til Lillestrøm, bekreftet. Nå skal 29-åringen, som har spilt i OBOS-ligaen siden 2015, være en del av LSK i comeback-sesongen i Eliteserien.
– Jeg sitter her som Lillestrøm-spiller med stor stolthet. Det er en stor dag for meg, sier spissen til nettstedet til sin nye klubb.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Eriksen har levert flere målrike sesonger, og blir beskrevet som en målgarantist. Med unntak av 2018-sesongen, da han kun spilte tolv kamper, har han scoret over tosifret antall mål de siste sesongene. Nå skal han forsøke å gjøre det samme i LSK.
Eriksen har signert en treårskontrakt med sin nye klubb.
– Det er vanvittig deilig å se emblemet på brystkassa. Det er en liten barndomsdrøm å kunne spille for LSK. Det blir ikke så mye større enn det i norsk fotballsammenheng, sier Kent Håvard Eriksen til lsk.no
Til tross for at flere Eliteserieklubber har vært på jakt etter å signere måljegeren fra Skarnes, har 29-åringen blitt værende i Sandnes Ulf og OBOS-ligaen.
– Det har vært noen muligheter til å spille i Eliteserien, men nå var timinga rett for Sandnes Ulf og meg. Det blir en kjempeutfordring og det er en utrolig deilig dag. Jeg føler at jeg står veldig sterkt. Jeg har alle forutsetninger for å lykkes nå. Det skal bli kjekt å spille med bedre spillere og i et tempo der det går enda fortere.
Tidligere i februar ble det kjent at romeriksklubben hadde solgt Björn Bergmann Sigurdarson til Molde. Siden da har LSK vært på jakt etter en ny angrepsspiller.
– Kent Håvard har i mange sesonger vært en notorisk målscorer i OBOS-ligaen. Han har spisskompetanse både på fart og gjennombruddshissighet, i tillegg til at han har nese for å score mål, sier daglig leder i LSK, Simon Mesfin, til klubbens nettsted.
Eriksen har to kamper fra start og åtte innhopp på øverste nivå i norsk fotball, fra da Sandnes Ulf spilte i Eliteserien (den gang Tippeligaen), men innrømmer at han med overgangen til Lillestrøm føler at han tar steget opp i eliten for alvor.
– Han har hatt en imponerende lang vei til toppfotballen, og han har jobbet knallhardt for å få muligheten til å spille i Eliteserien, selv om han har vært aktuell for flere klubber tidligere. Vi er glade for å gi ham muligheten, og vi er sikre på at han kommer til å gjøre alt han kan for å ta nivået så fort som mulig, sier Mesfin.
– Jeg er nok ikke den mest tekniske fotballspilleren du ser på en fotballbane, men det jeg ikke har med føttene - det skal jeg vise med hjertet, sier Kent Håvard Eriksen.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51