Populære sporter
All sport
Vis alt

Godset-styrelederen trekker seg med umiddelbar virkning

Håkon Brandsnes

Oppdatert 25/04/2021 klokken 19:53 GMT+2

Ivar Strømsjordet trekker seg som styreleder i Strømsgodset. Daglig leder Dag Lindseth Andersen gir seg også i sommer.

Ivar Strømsjordet

Foto: Eurosport

Det bekrefter Strømsgodset i en pressemelding søndag kveld.
«Både daglig leder og styreleder mener at det er best for alle parter å tre til side for at nye krefter kan komme inn for å løfte Strømsgodset tilbake til der klubben ønsker å være», skriver klubben i pressemeldingen, signert fungerende styreleder Elisabeth Lokh.
Strømsjordet gir seg med umiddelbar virkning, mens Lindseth Andersen avslutter sitt arbeidsforhold med klubben fra 1. juni 2021.

Trekker seg på grunn av varslersaken

Strømsjordet trekker seg på grunn av uroen varslersaken mot tidligere trener Henrik Pedersen har skapt, både i og utenfor klubben.
– Både manglende rutiner og den senere oppfølging i varslersaken har møtt kritikk. Mye av kritikken har vært rettet mot meg som styreleder. Som et bidrag til å skape ro rundt klubben, velger jeg å trekke meg som styreleder, sier Strømsjordet i en pressemelding.
Han sier videre at han kommer til å fortsette å følge klubben tett, men da som supporter.
– Jeg har hele tiden gjennom mine verv i Strømsgodset satt klubben foran egen person. Ingen enkeltpersoner skal være større enn den klubben de er ansatt i eller engasjert i, sier Strømsjordet.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Målfest i Stavanger – Kabran scoret mot gamleklubben

Vil skape ro rundt klubben

Lindseth Andersen forklarer sin avgang med at klubben er i ferd med å lansere en strategiplan for perioden 2021 til 2025.
Han mener derfor det er viktig at klubbens leder har samme tidsperspektiv.
– Den krevende perioden vi som klubb har vært igjennom den siste tiden, har følgelig ikke vært avgjørende for min beslutning, selv om den nok har fremskyndet den. Grunnen til at jeg velger å stille min plass til disposisjon nå, er for å unngå spekulasjoner om min rolle fremover og raskest mulig skape ro rundt forutsetningene for klubbens fremtid, sier Lindseth Andersen i en pressemelding.

«Vanskelig og utfordrende situasjon»

Lohk, som er nestleder i styret, vil fungere som midlertidig styreleder inntil ekstraordinært årsmøte er avholdt for å få på plass et fulltallig styre, samt ny styreleder.
«Styret ønsker å være tydelig på at vi erkjenner at klubben står i en vanskelig og utfordrende situasjon etter de siste ukers hendelser, men at vi nå ser fremover. Styret vil ta seg nødvendig tid til å gjøre en grundig og god jobb for at både det sportslige og administrative fungerer til det beste for klubben», avslutter Lokh.
Sett denne?
picture

Spillerrådet: Spår Hareide-exit, Fagermo-krangling og skandinavisk turnering

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame