Populære sporter
All sport
Vis alt

Gikk 22 måneder uten scoring – nå har Holmbert Fridjonsson blitt matchvinner i to kamper på rad

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 27/04/2022 klokken 14:25 GMT+2

Holmbert Fridjonsson har slitt med å finne veien til nettmaskene etter at han forlot Aalesund i 2020. Nå er han tilbake i Norge, og nok en gang har den islandske spissen tegnet seg på scoringstavlen.

Fridjonsson tilbake i scoringsform: – Føler meg bedre enn på to år

  • Se Lillestrøm - Aalesund torsdag klokken 20 på Eurosport Norge og discovery+
– Jeg har ventet på det lenge. Det har gått opp og ned med meg de siste årene. Det var en barriere for meg å få troen på at jeg kan score mål igjen.
Det sier Lillestrøm-spiller Holmbert Fridjonsson til Discovery, som har hatt noen tøffe måneder etter at han forlot Norge høsten 2020.
Etter å ha bøttet inn mål for Aalesund i vårsesongen, gikk turen videre til italienske Brescia. Fasit ble ni kamper, null mål, null målgivende og én alvorlig ankelskade.
I 2021 signerte spissen for Holstein Kiel. Fasit? Fem kamper, null mål, null målgivende og én kneskade.
Sist gang Fridjonsson scoret i en tellende kamp før overgangen til LSK var altså i bortekampen mot Kristiansund 21. juni, 2020.
– Selvfølgelig har det vært i bakhodet mitt. Jeg har tenkt «herregud, skal jeg aldri score et mål igjen?». Du får noen sjanser, men så går det ikke din vei, du får færre minutter og går gjennom noen skader, sier LSK-spissen.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Avsluttet blytung måltørke med overtidsscoring: – Vært en tøff periode

Vinden har snudd

Etter å ha gått målløs av banen med en skade i seriepremieren mot HamKam, mistet den høyreiste islendingen spissplassen til en annen nykommer: Akor Jerome Adams.
– Akor kom inn mot HamKam og scoret ett mål. Han spilte bra mot Jerv og scoret ett mål, og da er jeg nummer to. Det er bare en sunn konkurranse å ha, sier Fridjonsson.
Men etter en trøblete start på LSK-karrieren, har den 196 centimeter høye spissen blitt tungen på vektskåla i to strake Eliteserie-kamper. Med totalt 17 minutter på banen, står spissen med to kampavgjørende scoringer mot Molde og Haugesund.
– Det har vært noen lange måneder der jeg har slitt med å finne veien til nettmaskene, så det er en god følelse å være her nå. Jeg har fått hele sesongoppkjøringen, spilt i treningskampene og føler meg bedre enn jeg har gjort de siste to årene, forteller 29-åringen, som også varsler at det er mer i vente.
– Jeg har virkelig trivdes siden jeg kom hit. Alt har vært veldig bra. Kulturen i klubben er fantastisk. Alle jobber hardt og pusher hverandre. Det er et sterkt ønske om å bli bedre her, så det er veldig godt å komme inn i denne atmosfæren etter en tøff periode.
Torsdag kan han score i tredje kamp på rad, da Lillestrøm får besøk av islendingens tidligere arbeidsgiver.
Hør hva Holmbert Fridjonsson og Geir Bakke hadde å si om den forløsende scoringen borte mot Molde øverst i artikkelen.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Ny spissduell i LSK: – Må ta vare på muligheten

Fornøyd med benken

Samtidig som LSK-trener Geir Bakke skjønner at det naturligvis blir mye oppmerksomhet rundt den som viser blir avgjørende i kampene, velger han å trekke fram alle spillerne som kommer inn fra benken.
– Vi har hatt en gjennomgang på hvordan de spillerne som har kommet inn har løftet laget da det er trøtte, slitne bein og vi faller litt ut av rammen. At vi da kan sette inn spillere som er med på å gi laget et løft er utrolig viktig, og da er Holmbert blant dem. Som spiss er det alltid godt å se at de får scoret mål og blir tellende. Det betyr alltid mye når du spiller i front.
Bakke har latt seg imponere av det Fridjonsson har vist etter låneovergangen tidligere i vinter.
– Han har veldig god spilleforståelse. Han er utrolig flink til å være på de rette stedene til rett tid. Vi har ikke vært flinke nok til å mate ham som lag, slik at han har fått betalt for den jobben han har gjort.
– Han har masse gode, fine bevegelser. Hadde du vært med opp på analyserommet her, så hadde du sett hvor gode bevegelser han har, fortsetter LSK-treneren.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Ogbu om LSK-fansen: – Jeg tror jeg elsker dem

– Gjort alt riktig

Geir Bakke mener det er en kollektiv oppgave med å få det beste ut av den islandske spissen.
– Det har noe med hvordan laget fungerer også, så han må bare fortsette å jobbe med de riktige tingene, for han har gjort alt riktig så langt. Det er opp til laget å få ham mer tellende, så han må aldri starte å tvile. Det er det vi jobber med her.
– Vi har et system som vi spiller. Jeg prøver å følge det. Jeg er en stor, sterk spiss og prøver å holde ballen oppe i angrep når vi trenger det. Ellers prøver jeg å være i boks og være klar for innlegg når vi kommer ut på kantene, sier Fridjonsson.
Så gjenstår det å se hvem som blir førstevalget på topp hos Lillestrøm denne sesongen. Der Thomas Lehne Olsen var den ubestridte eneren i fjor, er det en langt jevnere konkurranse mellom Fridjonsson og Adams i år.
– De to gutta som er spissene våre nå og som kommer til å lene seg litt på hverandre, de er utrolig rause med hverandre. De diskuterer mye situasjoner og hjelper hverandre. De er gode kollegaer som ønsker å bidra for LSK, forteller Geir Bakke.
Sett denne?
picture

Livet etter Lehne Olsen: – Vi var heldige i fjor

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame