• Se Lillestrøm - Haugesund søndag kl. 18 på discovery+
ÅRÅSEN (Discovery):
Lillestrøm har fått en god start på Eliteserie-sesongen 2022. Klubben ligger på en 2. plass i ligaen etter to seire og én uavgjort.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
27/06/2022 PÅ 15:14
– For å få litt gode svar ved inngangen av en sesong, så er det godt å være poengplukkere. Det har vi vært, sier LSK-trener Geir Bakke til Discovery.
Det store spørsmålet før sesongen var hvordan Lillestrøm skulle klare å erstatte stjernespiss og kaptein Thomas Lehne Olsen, som ble solgt i vinterens overgangsvindu.
30-åringen fra Moelv stod bak 26 av 49 LSK-scoringer i Eliteserien i fjor, men så langt er det flere spillere som har tatt opp hansken etter storscoreren.
Etter sesongens tre første kamper, står LSK med seks ulike målscorerere. Igoh Ogbu, Pål André Helland, Eskil Edh, Ylldren Ibrahimaj, Hólmbert Fridjonsson og Akor Adams har alle funnet veien til nettmaskene. Bakke mener at det er et sunnhetstegn, og lar seg glede av at målene kommer fra ulike posisjoner.
– Det er ulike type angrep og vi har scoret en del på dødball. Da er det midtstopperne våre som bidrar, og vi har vingbacker som vi etter hvert skal få koblet på i avslutningsfasen. At vi har sentrale midtbanespillere som kan være med helt inn til «end product» og kanskje ende opp med noen scoringer i løpet av året, er viktig dersom vi skal plukke nok poeng og score nok mål, rett og slett.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Ny spissduell i LSK: – Må ta vare på muligheten

– Tidlig å svare på

Med sine 26 mål endte Lehne Olsen på en 2. plass på toppscorerlisten. Kun Moldes Ohi Omoijuanfo hadde flere nettkjenninger, med totalt 27 i ligaen.
– Vi var heldige med Thomas i fjor, som kanskje hadde sin beste sesong noensinne. Han var meget dyktig og laget klarte å spille han god, men nå må vi sørge for at vi klarer å være enda mer effektiv på flere måter og ha litt ulike typer angrep, sier Geir Bakke om fjorårets store LSK-profil.
– Er det sånn at dere ikke lenger er så avhengig av én person?
– Det er tidlig å svare på, for det er mange av de samme spillerne, men at vi klarer å ha det tankesettet at det er viktig å være tellende, være med helt inn i sluttfasen og fylle opp nok i boks. Klarer vi å befolke nok, så vil det naturligvis være flere som melder seg på. Da må man også trene på å være kalde nok i de situasjonene.
– Vi som lag har en ambisjon om at vi skal utvikle oss litt hele tiden. Kanskje vi totalt sett klarer å komme til flere sjanser denne sesongen enn vi gjorde i fjor, og utifra det også ha et større trykk inne foran mål hos motstanderen. Da vil det være flere målscorere også, fortsetter Bakke.

– Et helvete

Bakke får støtte av Pål André Helland, som selv har vært en viktig bidragsyter i sesonginnledningen.
– Det er veldig bra at vi får spredd det og at det er mange som melder seg på.
– Og det er vel også bare en styrke for et lag?
– Det er det så absolutt. Vi har folk som kan score på ulike måter. Vi har to spisser som scorer jevnt og trutt hvis de får spille. Vingene og vingbackene skal putte inn bra med mål, sier Helland, før han trekker fram en av de største styrkene til Lillestrøm:
– Vi er fantastisk farlige på dødball. Det må være et helvete for motspillerne når vi får dødball nå, for vi er tunge, har gode server og det kommer en del tøffinger som ikke er skuddredde og som hiver seg inn med hud og hår.
Les også: Helland tok grep etter skademareritt: – Jeg har mange gode år igjen
I forrige serierunde slo Lillestrøm Molde 2-1 på bortebane. Begge målene fra de helgule gjestene kom etter dødball.
– Der kommer vi til å score mye mål, og det er litt det som har kjennetegnet Lillestrøm før: At det er – unnskyld ordet – et helvete når Lillestrøm får dødball, og der er det nå. Vi merker at motstanderne er veldig engstelig når vi får dødballer, fortsetter Helland.
Artikkelen fortsetter under videoen.

– Var fryktelig bakpå hele året

Bygge videre

Gjermund Åsen tok over kapteinsbindet etter Thomas Lehne Olsen. Med unntak av én omgang borte mot HamKam, er trønderen fornøyd med hvordan Lillestrøm har fremstått i sesongåpningen, og han lar seg ikke bekymre over at storscoreren fra Moelv har reist.
– Det har vært mye fokus på hvem som skal erstatte målene, men vi som lag har startet bra. Vi har fått inn to spennende spisser Akor og Holmbert, ellers er det mye av det samme som vi hadde i fjor, sier Åsen.
Og med en nærmest identisk spillergrupppe med unntak av spissplassen, mener Åsen det i all hovedsak handler å bygge videre på den gode fjorårsesongen. Da endte Lillestrøm på 4. plass.
– Den kulturen, kameratskapet og fellesskapet vi la grunnlaget til i fjor, skal vi bygge videre på. Så gjelder det å bli litt bedre på det taktiske. Få litt bedre treninger hver dag, sånn at vi løfter det et hakk til. Alle lag har lyst til å bli litt bedre hele tiden, men vi må gjøre det gjennom handling og ikke bare snakke om det, forteller kapteinen.
Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
26/06/2022 PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
26/06/2022 PÅ 20:42