• Se Lillestrøm - Haugesund søndag kl. 18 på discovery+
ÅRÅSEN (Discovery):
Lillestrøm har hatt en knallsterk sesongåpning. De gulkledde kanarifuglene står med sju poeng etter tre kamper, og ligger på 2. plass i Eliteserien.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
27/06/2022 PÅ 15:14
En av de viktigste bidragsyterne til den gode starten er Pål André Helland, som endelig nærmer seg gammel storhet etter flere sesonger med skadetrøbbel og manglende tillit.
– Jeg føler ikke at jeg er langt unna, men jeg har fortsatt litt å gå på. Jeg føler at jeg alltid er farlig og direkte. Det er en veldig god følelse å ha, sier Helland til Discovery.
I sin første sesong i gult og sort fikk han kun fire kamper fra start. En alt annet enn optimal sesongoppkjøring var noe av forklaringen på hvorfor det gikk som det gikk.
– Da sesongen startet i fjor, hadde jeg to fotballtreninger fra november, så jeg var fryktelig bakpå hele året. Jeg måtte prøve å ta igjen det tapte hele veien, forklarer trønderen.
Saken fortsetter under videoen:

Ny spissduell i LSK: – Må ta vare på muligheten

Tenkte langsiktig

Totalt ble det med 14 opptredener i Eliteserien, med kun 340 minutter på banen.
Etter hvert tok Helland grep.
– Utpå høsten bestemte jeg meg for at fokuset mitt lå på seriestarten i år. Jeg tok de minuttene og kampene jeg kunne dra med meg, men jeg jobbet veldig langsiktig.
Gjennom vinteren har han jobbet målrettet mot sesongåpningen, og 32-åringen har alltid hatt troen på at han kunne komme tilbake i godt gammelt slag.
– Jeg kjenner og vet hvor mye fotball som bor i meg, så hvis jeg får kroppen til å fungere, så skal det være mange gode år igjen, forteller en fremtidsoptimistisk Helland.

Brennhet duo

Det ser ut til at planen til 32-åringen har fungert. Han har allerede 106 minutter i årets Eliteserie, og kantspilleren står med én scoring og to målgivende.
Riktignok har også starten på denne sesongen blitt litt amputert av skader, men denne gang har det vært snakk om en vond akilles etter et spark, i tillegg til sykdom.
– Det plager meg ikke så mye. Strekker og sånn sliter jeg mer med, men å bli tråkket og sparket på må man tåle.
– Jeg føler meg sterk og rask, og jeg er i vanvittig god form, legger Helland til.
Sammen med rekkekamerat Gjermund Åsen, har den trønderske duoen vært involvert i alle de åtte målene som Lillestrøm har scoret så langt.
– Det er litt av jobben og styrkene til oss begge. Han er kanskje en enda mer rendyrket «fremspiller». Veldig mange målgivende, spesielt med innlegg fra venstre. Der er han helt ekstremt god. Og så er han en luring i boksen, han er bra på hodet, sier Helland om den andre trønderen i LSK.

– Beundringsverdig

Lovordene går begge veier. Lillestrøm-kaptein Åsen er mektig imponert over hvordan Helland har kjempet seg tilbake nok en gang.
– Pål hadde veldig mye motgang i fjor der det gikk litt i rykk og napp. Jeg synes han har tatt tak i det å holde seg skadefri, men jeg synes det mest imponerende med ham er måten han stod gjennom fjoråret på, sier Gjermund Åsen, før han utdyper:
– Han la ned utrolig mye trening - før han ble satt tilbake med skade igjen, men stod i det. Nå får han litt betaling for det gjennom å få spille kamper. Det er beundringsverdig å stå i den motgangen han gjorde i fjor, så jeg tror alle som fulgte med i fjor unner han all den suksessen han kan få. Det er veldig, veldig gledelig å se Pål tilbake på sitt beste. Det er velfortjent etter alle timene han har lagt ned.
Flere trodde nok at fjorårssesongen var et bilde på en karriere på hell, men Åsen var på sin side aldri i tvil om at Helland ville slå tilbake.
– Du må aldri avskrive ham, for han har et eller annet som gjør at han kan slå tilbake gang på gang. Vi som ser Pål på nært hold, vet at det beste han vet er når folk avskriver han og snakker negativt. Da har han en egen evne til å slå tilbake.
– Hadde jeg vært fotballekspert, så tror jeg at jeg ville unngått det, smiler Åsen.
Sett denne?

Godset-kapteinen: – Selvfølgelig er jeg forbanna!

Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
26/06/2022 PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
26/06/2022 PÅ 20:42