BERGEN / OSLO (Eurosport):
Etter fjorårets sesong takket en rekke Eliteserie-veteraner for seg. Mattias Moström (37), Lars Grorud (37) og Christian Grindheim (37) blant dem.
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
I GÅR KLOKKEN 20:24
Trioen var henholdsvis den nest, tredje og fjerde eldste spilleren til å få spilletid i 2020-sesongen.
Eliteseriens eldste, Brann-spiller Håkon Opdal (38), har imidlertid ingen planer om å gi seg med det første.
– Jeg er veldig opptatt av å være til stede her og nå, det har jeg vært hele karrieren. Jeg fokuserer på å gjøre det best mulig når du får de sjansene du får. Jeg har kontrakt ut året her, så jeg har iallfall tenkt å gjøre en veldig god sesong i år, sier Opdal til Eurosport.no.

Kan spille til han blir 40 år

Selv om kontrakten til Brann-veteranen går ut ved nyttår 2021, kan Opdal absolutt se for seg at han spiller videre etter det.
Da vil han i så fall bli blant de få som har spilt Eliteserie-fotball etter å ha passert 40 år.
– Hvis kroppen fortsetter å fungere sånn som den gjør nå, du spiller bra og føler du bidrar positivt til laget og er med å heve kvaliteten, ser jeg ikke noe i veien for å spille videre. Men igjen, jeg forholder meg til situasjonen sånn som den er. Jeg skal sørge for å være god i trening og på kamp, sier Opdal.
Saken fortsetter under videoen.

Helland om Hareide-praten og muligheten til å slå RBK

– Vi er tre gode keepere

Keeperplassen i Brann har vært preget av mange bytter de siste årene.
Etter at innleide Samuel Şahin-Radlinger sto i mål i 2018, gjorde Opdal Brann-comeback og spilte 27 av 30 kamper i 2019-sesongen.
I fjor fikk han 17 kamper. Ali Ahamada, som har forlatt klubben, spilte 10 kamper, mens Markus Pettersen spilte tre kamper.
I år er det Opdal, Pettersen og Eirik Holmen Johansen som skal kjempe om plassen i buret.
– Vi er tre gode keepere. Det er gode treninger. Det er en konkurransesituasjon. Man bytter jo ikke så mye på den plassen, så jeg skal iallfall gjøre mitt for at jeg blir vanskelig å komme utenom, varsler Opdal.

Keepere på løpebånd

Nettopp det har han sagt helt siden han kom tilbake til klubben han spilte for fra 2001 til 2011. Men han har likevel måttet se klubben hente inn en rekke keepere.
– Jeg har jo egentlig gjort det jeg har sagt. Jeg oppfatter at jeg har levert på det området jeg kan, altså å stå i mål og gjøre en best mulig jobb der. Jeg skal ikke tenke så mye på de andre, det er alltid flere keepere og konkurranse i et lag. Det er en totalsituasjon som trenerne må ordne og håndtere, sier Opdal.
– Jeg håper selvfølgelig å få tillit og gjøre meg den verdig, fortsetter han.
I fjor hentet klubben den tyske Bundesliga-keeperen Ralf Fährmann på lån, men Schalke-sisteskansen dro hjem uten å få én eneste kamp grunnet den utsatte sesongen.
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Brann med tomålsseier over Glimt

– Et steg i riktig retning

Opdal kom inn for Holmen Johansen halvveis ut i kampen da Brann slo Bodø/Glimt 2-0 på fredag.
– Det var en OK kamp av oss. Bodø/Glimt starter best, kjører oss, skaper sjanser og bommer på straffe. Så scorer vi på våre sjanser. Da heller kampen over i vår favør. I andre omgang skaper vi masse og holder Glimt unna for det meste. Det var en god utvikling i kampen for vår del, sier Opdal.
– Et steg i riktig retning, konstaterer han.
Eliteserien
Knutsen om det potensielle rekordkjøpet: – Jeg har lyst til å ta en prat med han
13/08/2022 KLOKKEN 08:11
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 KLOKKEN 07:33