– Jeg er bare veldig glad for å være her. Det gått veldig i ett de siste dagene, men nå ser jeg frem til å bli enda bedre kjent med gruppa og klubben, sier Botheim til Eurosport etter treningskampen mot Brann, som for øvrig endte 2-0 til bergenserne.
21-åringen ble fristilt fra sin kontrakt med Rosenborg etter å ha vært i klubben siden 2016 – med unntak av et låneopphold i Stabæk i fjor høst. Kun dager etter fristillelsen fra trønderne var spissen å se i den guledrakta.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
4 TIMER SIDEN
– Det er godt å være i gang, og så satser vi på flere gode treningsuker inn mot sesongstart.

Ny solskinnshistorie?

Bodø-klubben har de siste årene dyrket flere gode spisser (ref. Kristian Opseth, Alexander Sørloth og Abdurahim Laajab for å nevne noen) som har lyktes godt, for deretter å ha tatt steget ut til de større klubbene. Om det blir en ny solskinnshistorie med Botheim og Glimt, mener den tidligere RBK-spilleren er for tidlig å si noe om helt ennå.
– Jeg vet jo om de historiene der. Glimt er gode på å utvikle spillere, og da spesielt spisser, sier Botheim til Eurosport.
Enn så lenge holder angrepsspilleren fokuset på å tilpasse seg sin nye klubb, og 21-åringen er mer enn forberedt på jobben som kreves for å lykkes.
– Det er ikke bare å komme hit og spasere inn. Ingenting kommer gratis i fotballen.
– Nå er jeg bare veldig glad for å være i Glimt, og så er fokuset mitt på å utvikle meg som fotballspiller og prestere så jeg får spilletid.

– Vi var heldige

Glimt-trener Kjetil Knutsen gleder seg stort over å ha fått 21-åringen nordover.
– Vi var heldige å få han på et tidspunkt der Erik var fristilt fra sin tidligere kontrakt. Det var gunstig for oss, og jeg tror også det var gunstig for han, sier Knutsen om sin nye angrepsspiller.
– Vi mener Erik har potensialet som vi er ute etter. Han er litt rusten foreløpig, og ikke helt inne ennå. Men vi skal jobbe godt og nøye med å få ut hans fulle potensial.

Boniface-erstatter

Spissen er hentet inn som en naturlig forsterkning etter at Victor Boniface pådro seg en stygg smell utenfor banen like før jul.
– Vi har jo vært klar over Victors situasjon lenge nå, og vi satte tidlig en strek for 2021-sesongen for hans del, forteller Knutsen.
– Derfor var det viktig for oss å hente inn Erik, som er en angrepsspiller med et bra bevegelsesmønster i relasjonsbiten og som er god inne i boksen.
Til tross for at 2021-sesongen ryker for Glimts nummer 8, har Knutsen latt seg imponere over nigerianerens evner til å se fremover.
– Victor har gjennomgått den første operasjonen etter skaden. Det skal sies at han har vært imponerende flink til å snu den kjipe situasjonen og gjøre det mest optimale ut av det hele, avslutter Knutsen.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
I GÅR PÅ 16:33