ÅRÅSEN (Eurosport):
To publikumsynglinger fra Lerkendal - og ekte RBKere - har i løpet av de siste ukene havnet på Åråsen. Det var hele tiden planen, kan Helland avsløre.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
3 TIMER SIDEN
– Jeg tror vi begge hadde mye å si for at vi begge havnet her, smiler han lurt, på spørsmål fra Eurosport.
For mens ryktene har versert i løpet av vinteren, har de samarbeidet om å kunne havne på samme sted. Helland understreker at han kjenner seg igjen i LSKs verdier som klubb og understreker hvor viktig gressunderlag på hjemmebane er for han. Sånn sett forteller han om en perfekt match.
Det synes åpenbart Gjermund Åsen også, som signerte en låneavtale med LSK i slutten av januar.
– Visste dere tidlig at dette kom til å bli realitet?
– Altså... Hvis noen påstår at jeg og Gjermund har hatt en avtale oss mellom, så skal jeg ikke avkrefte det, ler Helland.

Snakker om RBK-exiten

Stort sett hele Hellands voksne karriere har vært i Rosenborg. Han forteller at det trolig blir opprivende for familien at man må flytte vekk fra den trygge hverdagen i Trondheim. Men for Helland begynte hverdagen på jobb å bli turbulent mot slutten.
– Det er nok kanskje greit at Rosenborg får slippe å forholde seg til meg nå. Og at jeg får slippe å forholde meg til dem.
– Nå som det er over: Kan du fortelle litt om hvordan de siste ukene dine som Rosenborg-spiller opplevdes?
– Det er som det er. Jeg ønsker ikke å gå så veldig inn på akkurat hva som har skjedd. Men jeg hadde en veldig fin tid nå i vinter med gutta i garderoben i Trondheim og det nye medisinske teamet som kom inn.
Han takker ikke Åge Hareide når han snakker om den siste tiden i Rosenborg og vil heller ikke si så mye om dialogen de to hadde.
– Jeg skal ikke si hva som har blitt sagt mellom Åge og meg. Det har blitt sagt, og vi er begge inneforstått med hvordan det gikk.
– Til syvende og sist føler jeg meg bare utrolig priviligert som fikk leve ut guttedrømmen min i Rosenborg.

Innrømmer at det blir rart

For mange har 31-åringen blitt selve Mr. Rosenborg det siste tiåret. Da blir det en ny øvelse å måtte legge hjerte, sjel og all sin tid i et lag med gule drakter på Romerike.
– Jeg har jo en sønn som fortsatt må høre Rosenborg-sangen hver kveld før han skal legge seg, så det blir jo litt rart, ler han.
– Men jeg er såpass profesjonell og egoistisk sånn sett, at jeg ikke har noen problemer med å slå Rosenborg i sesongen som kommer. Det blir litt som å spille noe mot familien: man vil jo fortsatt vinne.
Kanskje vil man i enda større grad vinne også?
– Akkurat det å bevise mine egne kvaliteter føler jeg at jeg vil gjøre like mye i hver kamp, uavhengig av hvem jeg møter. Men jeg har vært med såpass lenge i gamet at jeg skjønner at det blir litt ekstra blest rundt de kampene hvor jeg skal møte Rosenborg i år.
– Det får jeg bare tåle, og det tror jeg også at jeg skal håndtere.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
I GÅR PÅ 16:33