Populære sporter
All sport
Vis alt

Eliteserie-overraskelsen henter spiller fra USA

Espen Blaker

Oppdatert 06/02/2021 klokken 18:10 GMT+1

28-åringen kommer til norsk fotball med klare ambisjoner.

Frederik Due

Foto: Getty Images

Sandefjord gjorde alle spådommer til skamme da de unngikk nedrykk i fjor. Nå har klubben hentet friskt blod før 2021-sesongen.
Frederik Due er navnet på Sandefjords nye sisteskanse. Dansken kommer fra Orange County, som holder til på nivå to i USA.
– Jeg ønsker alltid å hjelpe laget på best mulig måte. Sammen skal vi gjøre hele keeperteamet bedre, men personlig har jeg også min egen målsetting. Jeg har kommet hit for å spille, sier han til Sandefjords hjemmeside.
28-åringen har de siste årene spilt for både Orange County og Hartford i statene. Før det spilte han for Randers i den danske Superligaen.
– Jeg hadde et stort ønske om å vende tilbake til Skandinavia nå, og da passet dette veldig bra. Jeg har hørt mye fint om Sandefjord. Så jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Due.
I første omgang har Due signert en kontrakt ut 2021. Fra før har Sandefjord Jacob Storevik, Jesper Granlund og Andreas Albertsen i keeperteamet. Mens Granlund nylig er meniskoperert, er 16 år gamle Albertsen sylfersk på dette nivået. Dermed ligger det an til at Due blir fjorårets førstekeeper Storeviks argeste utfordrer.
– Med Jesper ute i en lengre periode hadde vi behov for å hente en ny keeper nå, og Frederik har egenskapene vi ser etter i denne rollen, sier Sandefjords keepertrener Javier Ortiz.
Dansken beskriver seg selv som en moderne målvakt.
– Jeg er en spillende keeper, komfortabel med ball i beina, og samtidig sterk én-mot-én. Det blir fint å komme i gang, sier Due.
picture

Sandefjord-profilen har trent med Ronaldo - slik ble han lokket til Norge

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame