Stenersen har de siste årene jobbet i akademiet til F.C. København. Der har han hatt hovedansvar for den fysiske treningen.

Eliteserien
Satt på benken i Premier League på lørdag – jaktes av Eliteserie-klubb
01/03/2021 PÅ 20:05

Nå vender han hjem til Tromsø, bekrefter TIL på egne hjemmesider.

– Vi har ønsket å få Bjørn Vidar tilbake til klubben en stund, og er svært glad for at en av de dyktigste fysiske fotballtrenerne i Europa med norsk pass igjen blir en del av klubben. Han har en utrolig kunnskaps- og erfaringsbase som vil berike klubben på flere områder, sier assistenttrener og spillerlogistikkansvarlig i TIL, Lars Petter Andressen, til til.no.

I 2014 ble Stenersen hentet av F.C. København fra Tromsø.

– Dette er en stjernesignering for TIL. Jeg er utrolig glad for at Bjørn Vidar blir en del av klubben igjen. I en business som fotballen går utviklingen utrolig raskt, og dersom vi som by og klubb skal henge med må vi sørge for å ha bred og oppdatert kompetanse. I Bjørn Vidar får vi inn en utviklingsorientert trener med internasjonal komptanse som vil forsterke oss ytterligere, sier Øyvind Alapnes, daglig leder i TIL.

Stenersen skal også jobbe som fysisk trener på landslaget. Dermed gjenforenes han med landslagssjef Ståle Solbakken. Duoen har jobbet sammen i både København og Köln.

– Dette er en kjempesignering for både TIL og det norske landslaget. Bjørn Vidar har sterk faglig kompetanse og bred erfaring på områder som vil komme oss til nytte. I tillegg er han med sin væremåte en kulturbærer som vil bidra til hele laget, sier Solbakken til til.no.

Eliteserien
Fikk marerittbeskjeden: – Ekstremt skuffet
01/03/2021 PÅ 15:39
Eliteserien
Tidligere Rosenborg-talent klar for Eliteserie-klubb
01/03/2021 PÅ 13:18