Oppdatert ca. 15:30: Den tyrkiske klubben Göztepe bekrefter like før halv fire mandag ettermiddag at Zlatko Tripic er fristilt fra kontrakten. Ifølge Aftenbladet skriver Tripic en fem-årskontrakt med Viking onsdag.
– Jeg gleder meg veldig til å komme hjem. Vi sees i Stavanger, melder Zlatko Tripic selv til Stavanger Aftenblad mandag kveld.
Eliteserien
RBK henter stopper fra dansk fotball: – Den største klubben i Norge
I GÅR KLOKKEN 15:07
Viking-spiller Kristoffer Løkberg delte følgende melding på Twitter omtrent samtidig som bekreftelsen om fristillelsen fra Göztepe kom:
Det var før søndagens treningskamp mot Haugesund at Viking-trener Morten Jensen kom med en beskjed til Stavanger Aftenblad som fikk det til å koke blant Viking-fansen.
– Jeg tror det kan komme noen gode nyheter, sa Jensen om den tidligere Viking-yndlingen Zlatko Tripic.
Mandag ettermiddag melder lokalavisen at partene skal ha blitt enige om en femårskontrakt, og at det kun er de «siste og viktige» detaljene som gjenstår.
Discovery får også opplyst at kun de personlige betingelsene gjenstår, og at Viking slipper å betale noen overgangssum for 28-åringen som har kontrakt med Göztepe til 30. juni.
Tripic var ønsket av flere norske klubber, men ønsket var alltid å returnere til Viking. Stavangerklubben håper å sluttføre overgangen i løpet av de neste dagene.
Indre Bane diskuterte nylig et mulig Tripic-comeback. Se videoen under.

Mener denne signeringen kan være avgjørende: – Vil løfte hele klubben

28-åringen kom til Viking fra Sheriff Tiraspol i 2018. Han ble raskt utnevnt som kaptein, og i 2019 ble han matchvinner i cupfinalen mot Haugesund.
Ikke lenge etter kunne Discovery avsløre at han var på vei til tyrkiske Göztepe. Kort tid etter ble overgangen bekreftet.
Tripic har imidlertid aldri lagt skjul på ønsket om et comeback i Stavanger.
– Jeg kan se for meg en retur til Viking en gang i fremtiden. Om det blir nå eller senere, vet jeg ikke. Men jeg er glad i Viking, og ser for meg å spille for klubben igjen – det er ingen hemmelighet. Men per nå er jeg under kontrakt med Göztepe og forholder meg til det, sa Tripic til Discovery i mars.
Sett denne?

Seriestart Spesial: Viking med Kristoffer Løkberg og Morten Jensen

Eliteserien
Ønsket mer lønn – nå er nøkkelspilleren ferdig i klubben
24/11/2022 KLOKKEN 16:50
Eliteserien
Ble hentet på korttidskontrakt i sommer – nå er han klar for tre nye år
24/11/2022 KLOKKEN 10:35