Populære sporter
All sport
Vis alt

Tripic-avtalen bekreftet – klar for tyrkisk klubb

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 15/01/2020 klokken 19:36 GMT+1

Viking-kaptein Zlatko Tripic (27) forlater Viking til fordel for tyrkiske Göztepe.

Zlatko Tripic

Foto: Scanpix

Det melder klubben på sine nettsider onsdag kveld.
– Vi ønsker Tripic velkommen til vårt land og Göztepe, og vi ønsker deg masse suksess. Velkommen, Zlatko, står det i meldingen.
At hærføreren var på vei vekk fra Stavanger har mer eller mindre vært klart noen dager. Eurosport skrev om interessen og den mulige overgangen til klubben for to dager siden.
Da bekreftet Viking-trener Bjarne Berntsen at de hadde mottatt et bud og gitt klubben tillatelse til å snakke med Tripic, uten å ville bekrefte navnet på klubben.
– Nå kan han få realisert sin drøm om å reise ut igjen til en klubb som kan gi ham andre økonomiske rammer. Men det er noe vi gjør med tungt hjerte og ikke noe vi har lyst til. Men vi må gi og ta litt og da kan man risikere å miste spillere man gjerne skulle beholdt, sa Berntsen til Eurosport.
Viking skal også ha lovet Tripic da han kom tilbake til Norge at de ikke ville stå i veien om en ny sjanse bød seg. Selv om Berntsen helst sett skulle beholdt Tripic, står han inne for det som ble avtalt da han kom til klubben.
– Dette er ikke noe vi ønsker, vi ønsker jo å beholde Zlatko, men vi må stå inne for det vi sa tidligere. Hvis han fikk et sportslig tilbud så skulle vi respektere det, og håpe at klubben får noe igjen for det og det har vi fått, fortsatte Viking-treneren.
Daglig leder i Viking, Eirik W. Henningsen, sa til Eurosport for to dager siden at de ikke ønsket å være vanskelige dersom Tripic virkelig ønsket denne overgangen. Det fordi de mener han har vist lojalitet overfor klubben blant annet ved å forlenge kontrakten med tre år sommeren 2019, og inntil nå takket nei til alle tilbud.
Han ønsket samtidig å uttrykke respekt og forståelse for spillerens valg.
– Forhåpentligvis kun for noen få år, vi håper vi kan ønske ham velkommen tilbake i mørkeblå drakt etter et opphold i utlandet dersom han reiser nå, sa Henningsen til Eurosport.
– Vi er alle utrolig glade i Zlatko, som spiller, som vår kaptein og som den flotte personen han er utenfor banen. Hans beslutning om å komme til oss tidlig i 2018 har vært en svært vesentlig faktor for våre sportslige resultater i 2018 og 2019, tilføyde han.
Tripic var en sentral brikke i Berntsens gjenreising av Viking. Først gjennom opprykket, og så da han tok Eliteserien med storm forrige sesong. Som kronen på verket og en verdig avslutning ble han også matchvinner med kampens eneste mål på straffe i cupfinalen mot Haugesund.
I sin nye klubb klubb blir han lagkamerat med blant annet tidligere Fredrikstad-profil Celso Borges. Tyrkerne skal etter rapportene betale om lag fire millioner kroner for den tidligere Molde-, FFK-, Start-, Greuther Fürth- og Sheriff Tiraspol-spilleren.
picture

Løkberg hyller Tripic: – Kanskje beste spilleren jeg har spilt med

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame