Zlatko Tripics lukrative ett og et halvt årskontrakt med tyrkiske Göztepe går ut ved utgangen av juni. Han har en klausul om at ved 20 starter av klubbens 40 seriekamper, forlenges avtalen hans med ett år, men foreløpig står han fritt til å signere for en ny klubb fra 1. juli.
Han har ikke startet en seriekamp siden 4. februar, etter å ha vært i elleveren i 16 av de 23 første kampene.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
14/08/2022 KLOKKEN 18:45
At Viking ønsker sin tidligere kaptein og hærfører tilbake til Stavanger på et tidspunkt, er ingen hemmelighet. Stavanger Aftenblad skrev om interessen allerede tidlig i januar.

Snakker varmt om retur

Selv er han også lysten på et gjensyn med byen han gjorde stor suksess i både i 2018 og 2019. Tripic ønsker ikke å si så mye om fotballfremtiden, men svarer slik på spørsmål om en Viking-retur kan være aktuelt:

– Jeg kan se for meg en retur til Viking en gang i fremtiden. Om det blir nå eller senere, vet jeg ikke. Men jeg er glad i Viking, og ser for meg å spille for klubben igjen – det er ingen hemmelighet. Men per nå er jeg under kontrakt med Göztepe og forholder meg til det, sier han til Discovery.
Slik Discovery forstår situasjonen er det et godt stykke unna at Tripic igjen blir Viking-spiller, tross interessen fra gamleklubben.

Vanskelig å si noe spesifikt

Vikings likestilte trenere Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen jobbet tett med Tripic i de to årene som kulminerte i cupgullet i 2019, og ser mer enn gjerne lyngdølen tilbake i mørkeblått, nå som de to har hovedansvaret.
– Både Morten og jeg ønsker Zlatko tilbake hit, dersom han ønsker det, men enn så lenge jobber vi med den gjengen som er utpå her, så får andre ta seg av det, sier Lunde Aarsheim og ser ned på spillertroppen sin på SR Bank Arena.

Kollega Jensen utfyller:
– Det er veldig vanskelig å si noe spesifikt om spillere som ikke er våre og som har kontrakt et annet sted. Men det kan godt hende Zlatko dukker opp i Viking-drakt. Han er i alle fall velkommen av oss og av fansen, sier han til Discovery.
Spørsmålet er hva det vil koste å frigjøre Tripic fra avtalen som etter det Stavanger Aftenblad erfarer er verdt mellom 4 og 5 millioner kroner i året, naturligvis langt over det Viking kan tilby i lønnsbetingelser. Det norske overgangsvinduet åpner igjen fra 17. til 30. april. Neste åpning er ikke før 1. august, da vil Eliteserien etter planen være over halvspilt.
En hemmelighetsfull Eirik Bjørnø sier det ikke er noe utvikling i saken, men han gjentar det han sa til Aftenbladet tidligere i uka:
– Vi er fortsatt interesserte i å hente Tripic tilbake, men jeg kan ikke kommentere hvor vi står i prosessen, sa Vikings daglige leder Eirik Bjørnø til avisen.
– Beklager at jeg ikke kan si mer, avslutter Bjørnø med.

– Bli i Tyrkia

Discoverys ekspert Joacim Jonsson uttaler seg om situasjonen om denne ukas episode av Indre Bane.
– Om jeg får komme med noen råd til Tripic, bli værende der ute. Smi mens jernet er varmt, tjen enda mer penger når du er der, for det blir vanskeligere å komme ut igjen dersom du kommer hjem. Kommer du hjem nå, er det nesten for godt, så ta heller to-tre år til i Tyrkia. Finn deg en annen klubb der og hent inn noen seddelbunker, så kan du komme tilbake til Viking om et par år, sier han.
Svensken utdyper om en situasjon han omtaler som vrien å tolke. Tripic startet i februar tre kamper på benken, før han pådro seg en muskelskade i låret. Siden starten av mars har han vært tilgjengelig for spill igjen, men 28-åringen har kun fått to innhopp.
Både mot Erzurumspor og Sivasspor kom nordmannen inn allerede ved pause og bidro med målgivende pasninger.
– Sett utenfra ser det jo ut som Göztepe ikke ønsker å forlenge med ham, siden de holder ham på benken. Hvis ikke må det være fordi han har en så god kontrakt at de ikke ønsker å automatisk forlenge den han har ved passerte 20 kamper fra start, men vil reforhandle på nye betingelser, spekulerer Jonsson.

– En retur avslutter utenlandskarrieren

Samtidig er han tydelig på at den offensive midtbanespilleren ikke bør pakke sakene sine og vende hjem riktig ennå.
– Hadde jeg vært ham, ville jeg smidd mens jernet er varmt og blitt værende i utlandet noen år til. Så enkelt er det: Han blir 29 i desember. Om han reiser hjem og signerer en langtidskontrakt så skal det veldig mye til for at han kommer seg ut igjen, slik klimaet er nå.
På den annen side hyller han at Viking forsøker å få sin tidligere talisman hjem igjen.
– Viking med Tripic inn, da må de som minimum lukte på femteplassen, da ser de ordentlig spennende ut.

Plass i troppen

For dem som er bekymret for om det blir for trangt om plassen på laget med Kevin Kabran, Tripic og nysigneringen Mai Traore (som kommer til Viking i sommer) har han følgende beskjed:
– Ikke regn med Traore i år, han er uferdig relasjonelt og trenger tid. Det er ingen sikkerhet i ham ennå, ikke forvent for mye der. Tripic bak Veton Berisha og Kabran til venstre, så har vi løst det der – så enkelt som det, sier Jonsson i Indre Bane.
Vikings trenerduo er heller ikke bekymret for at det blir mange om beinet i lagets offensive lagdel bak Berisha, dersom Tripic skulle vende hjem.
– Både Kevin, Zlatko, Sondre Auklend og Harald Nilsen Tangen er spillere som kan bekle flere posisjoner i den måten vi spiller fotball på her. Det er ingen som er låst til én posisjon, så må vi finne den spilleren som vi mener er best i den rollen og til den spesifikke kampen. Vi vil alltid ønske velkommen sterk konkurranse og gode spillere, vi er ikke redd for konkurranse, sier Morten Jensen.
I tillegg har Viking dyrket Samuel Fridjonsson i 10er-rollen i vinter, samt at Yann-Erik de Lanlay, Johnny Furdal og Fredrik Torsteinbø er alternativer i offensive posisjoner.

Jobber med flere avtaler

Klubben jobber nå med å utarbeide en ny kontrakt til Kristoffer Løkberg, som er på utgående avtale i Jåttåvågen. Det samme er en rekke spillere i troppen, som Johnny Furdal, Iven Austbø, Rolf Daniel Vikstøl, Runar Hove og Sebastian Sebulonsen
Trenerne avslører at de kommer til å tilby et par av disse forlengede avtaler i løpet av kort tid.
– Vi har snakket med et par andre spillere om at det kan bli snakk om samtaler om kort tid.
– Hvem er det snakk om?
– Skal vi avsløre det, eller? spør Lunde Aarsheim i retning kollegaen.
– Vi sa vel egentlig at vi ønsket å bli ferdige med dette overgangsvinduet før vi gikk i gang med forlengelser av kontrakter, og vi er ikke helt ferdige med dette vinduet – kanskje det dukker opp noen på slutten av vinduet, sier Jensen.
– Hint, hint til det vi har snakket om vedrørende Tripic?
– Ja, kanskje det, smiler Jensen.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
14/08/2022 KLOKKEN 18:44
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
13/08/2022 KLOKKEN 16:33