Populære sporter
All sport
Vis alt

Vippet ned fra tronen: – Mye som har vært vanskeligere i år

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 11/11/2022 klokken 08:07 GMT+1

Etter to strake gullår i Bodø, gikk det ikke på det tredje forsøket for Kjetil Knutsen og co. Det er derimot ingen grunn til å henge med hodet, for klubben er nok en gang sikret medalje i Eliteserien. I tillegg kan bodøværingene se fram mot en ny europeisk vinter.

Patrick Berg (i midten).

Foto: NTB

  • Se aller siste Fotball Direkte søndag fra klokken 16:00 på discovery+ og MAX
ASPMYRA (Discovery):
Søndag, i den aller siste serierunden, skal det avgjøres hvilken medaljevalør Bodø/Glimt ender opp med i 2022. Forrige runde sikret de helgule en topp tre-plassering etter en helt spinnvill kamp mot Viking på Aspmyra. Hjemmelaget vant til slutt 5-4 (!) etter et kremmerhus signert Hugo Vetlesen.
Se målet her. Saken fortsetter under.
picture

Kronet seieren med praktscoring: – Himmel og hav!

Tre poeng mot Viking betyr altså at Glimt er i førersetet for sølvplassen bak suverene Molde på topp. Rosenborg ligger ett poeng bak. Uansett hva som skulle skje den siste runden, er både Glimt og RBK sikret medalje.
Bodø/Glimt møter Strømsgodset på Marienlyst, mens Kjetil Rekdal og Rosenborg avslutter sesongen på hjemmebane mot Sarpsborg 08.
  • Se Godset - Glimt på Eurosport Norge og RBK - Sarpsborg 08 på TVNorge! Begge kampene starter klokken 17, og sendes selvfølgelig også på discovery+!

– Store svingninger

Bodø/Glimts midtbanegeneral Patrick Berg vendte tilbake til moderklubben etter halvår i franske Lens. Til tross for at 24-åringen ikke var en del av Glimt-laget den første halvdelen av sesongen, har «Pat» fulgt godt med på Glimt i vår og sommer.
Berg mener Bodø/Glimt har vært for varierende i 2022.
– Det har vært litt store svingninger i prestasjonene. Vi har lagt bak oss en god sesong, som ikke er helt ferdig enda. Jeg er stolt over den utviklingen vi har sett i år, både fra enkeltspillere og som lag. Det er veldig imponerende av en klubb som Bodø/Glimt, som klarer å etablere seg i toppen av norsk fotball og i Europa, sier mannen som sannsynligvis spiller sin tiende Eliteserie-kamp for året søndag.
– Men vi må ikke bli altfor fornøyde. Det er alltid noe å forbedre, legger Berg til.

Motvind

I tillegg til at Bodø/Glimt ligger an til klubbens fjerde strake topp to-plassering i hjemlig liga, har de også dette året nok en gang hevdet seg ute i Europa. I et Europa League-gruppespill med Arsenal, FC Zürich og PSV Eindhoven, endte det til slutt med en tredjeplass for de helgule fra Nordland.
Bodø/Glimt hadde lenge muligheten til å ta andreplassen i gruppen, og med det kvalifisere seg til sluttspillet i Europa League, men isteden går de altså inn i Conference League-gruppespillet.
Til tross for at Glimt ikke hadde muligheten til å kvalifisere seg til noe mer enn de siste rundene i Conference League før den siste kampen mot PSV, var Glimt-leiren skuffet etter 2-1-tapet for nederlenderne på Aspmyra.
Saken fortsetter under.
picture

Oppsummerer Glimts Europa-år: – Har svingt for mye

Arsenal vant 1-0 over FC Zürich og forhindret dermed sveitserne å passere Bodø/Glimt i gruppen.
– Vi har ikke hatt helt medvind i gruppespillet i år. Vi presterer bra i mange kamper, men det blir ikke helt det lille ekstra. Kombinert med at vi slipper inn mange dårlige mål. Sånn sett er det en god prestasjon «å gå videre» fra gruppa, men ikke noe mer enn OK sammenlignet med de forventingene vi hadde til oss selv før gruppespillet, forteller Glimt-kaptein Ulrik Saltnes til Discovery.
– Vi hadde håpet å gjøre det bedre mot PSV. Vi er fullt på høyde med det nest beste laget i Nederland, men samtidig føler vi at vi har mer inne enn det vi fikk visst, så det er nok der skuffelsen ligger, legger han til.
Ulrik Saltnes mister siste seriekamp mot Strømsgodset grunnet en operasjon i hoften, og ifølge Avisa Nordland er det også en sjanse for at Conference-League kampene i februar også ryker.

Vanskelig år

En som er med når Bodø/Glimt skal runde av sesongen er Amahl Pellegrino. Den tidligere Strømsgodset-spilleren står med 24 mål denne sesongen og er ligaens soleklare toppscorer.
32-åringen deler skuffelsen til Saltnes i kjølvannet av PSV-kampen.
– Europa-året fikk en litt trist og kjip avslutning. Jeg tror ikke jeg kan huske mange kamper fra Glimt sin side som har vært på så halv maskin. Spesielt skuffende når det kommer såpass mange mennesker og ser på oss, meddeler Pellegrino, og sikter til de drøyt 8000 som tok turen til Aspmyra forrige torsdag.
Inkludert både cup, Eliteserien og Europa har Bodø/Glimt spilt godt over 50 kamper dette kalenderåret. 2022 blir også det første året siden 2019 at Bodø/Glimt ikke havner øverst i Eliteserien etter 30 spilte runder.
– Er du skuffet over 2022-sesongen?
– Det er et stort bilde. Hvis vi tar alle spillerne som forsvant etter 2021-sesongen, så mistet vi iallfall fem viktige brikker i elleveren. Dette var spillere som gikk til større klubber og som bidro veldig på hver sin måte i Glimt. Så handler det om å erstatte disse, og det kan ta alt fra uker til måneder. Dette har kanskje vært krevende, i tillegg til at vi har slitt med skader i år. Vi fikk ikke satt laget før litt ute i sommeren, der man klarte å få på plass relasjonene, svarer drammenseren reflektert.
– Det er mye som har vært vanskeligere i år enn i fjor, legger han til.
Saken fortsetter under.
picture

Skuffet Pellegrino: – Flaut å være Glimt-spiller i dag

– Skal bli godt med ferie

Amahl Pellegrino har hatt vondt gjennom store deler av sesongen, og har måttet spille med smerter i achilles/legg i stort sett hver eneste kamp i år. Han legger ikke skjul på at det skal bli godt med en pause.
– Det har vært ekstremt vondt å spille fotballkamper, og bare det å være et vanlig menneske i hverdagen har vært vondt, sier 32-åringen, før han understreker:
– Nå er det bare noen dager igjen av sesongen, og det er kanskje best – sånn at jeg fåt best mulig skikk på kroppen. Det har vært en frustrerende sesong for min del, for jeg har ikke følt at jeg har hatt muligheten til å trene godt nok.
Også de to indreløperne Hugo Vetlesen og Ulrik Saltnes ser fram til sesongslutt.
– Det har vært en ekstremt lang sesong. Vi har hatt lyst til å gjøre det bra på flere ulike arenaer (cupen, Eliteserien og Europa, journ.anm), men skal ikke legge skjul på at det skal bli godt med ferie snart, sier Vetlesen til Discovery.
– Det føles som en veldig, veldig lang sesong. Vi gleder oss veldig til en pause, meddeler Saltnes.
Så du denne?
picture

Ber lagkameraten holde seg unna: – Da får jeg begynne å takle han

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame