STAVANGER/OSLO (Eurosport.no):
Det har vært et tøft døgn for Thor Steinar Sandvik, som har måttet tåle mye kritikk for gårsdagens avgjørelse om å sparke Bjarne Berntsen.
Eliteserien
Brann utestenger supporter – vurderer selv å anmelde personen etter trusler
7 MINUTTER SIDEN
Fredag formiddag snakket han først ut i Aftenbladets podcast «Studio A» , før han også tok seg tid til å gi sin versjon av saken til Eurosport.
– Det jeg sitter igjen med etter det siste døgnet er først og fremst tanken om at etterpåklokskap er ganske enkelt. Det har vi kjent på nå. Vi har sett på den kraftige reaksjonen som kom etter måten vi la avgjørelsen frem på. Vi kom ikke med poenget om hvorfor det ble som det ble, sier Sandvik til Eurosport.
Forsanger i Vikinghordene, Tommy Nærland, la ingenting i mellom i sin beskrivelse av Sandvik fredag formiddag (saken fortsetter under):

– Når jeg hører at han ser opp til Koteng, tenker jeg jo mitt

– Jeg ble stående og bare se en stund

Da han kom på jobb fredag morgen, ble han møtt av tre store bannere som Vikinghordene hadde hengt opp noen timer tidligere. På de stod det «Sirkus Sandvik må gå», «Fuck svada, vi krever svar!» og «Regionen bak Bjarne».
– Jeg kom på jobb i morges og fikk øye på banneret. Da ble jeg stående og bare se en stund. For å være helt ærlig, så var det ikke så veldig overraskende. Det forsterket bare følelsen av at vi i dette tilfellet har bommet litt. Vi legger oss flate, og innrømmer å ha bommet utifra reaksjonene som har kommet. Det tar jeg det fulle og hele ansvar for – jeg er øverste leder, og her har vi i styret gjort en feilvurdering.
Reaksjonene har ikke latt vente på seg i kjølvannet av torsdagens sjokk-avgjørelse.
– Styrken av det som kom hadde vi ikke sett for oss, innrømmer Sandvik.
– Fansen krever din avgang – hva tenker du om det?
– Jeg tenker at de som roter, også får rydde opp. Det føler jeg er tilfellet her. Vi har rotet, og har nå veldig lyst til å rydde opp i det. Vi ønsker å få skuta på rett kjøl igjen. Og om vi får litt tid nå, så skal vi bevise at vi klarer det.
Sjekk Bjarne Berntsens reaksjon på bannerne her (saken fortsetter under):

Slik reagerte Berntsen på bannerne: – Ikke lenge siden de var rettet mot meg

Har tatt kontakt med fansen

Og en av måtene Sandvik håper at det skal skje på, er et møte med supporterne selv.
– Vi har tatt kontakt med Vikinghordene og håper på å få til et møte.
– Hvordan var responsen?
– Den føler jeg var positiv. Så jeg håper vi kan sette oss ned og snakke gjennom ting.
Til Eurosport bekrefter leder i Vikinghordene, Roar Åkerlund, at han har mottatt en forespørsel fra Sandvik.
– Det stemmer. Vi kommer nok til å takke ja tin den invitasjonen over helgen, skriver Åkerlund i en SMS til Eurosport.
Og der vil partene ha nok å snakke om. Noe av det viktigste som har blitt krevd fra supporternes side er en ordentlig redegjørelse for hvorfor Berntsen nå er ferdig. I går uttalte nemlig Sandvik at man ville vente til etter sesongen med dette.
– Akkurat det er en personalsak mellom Bjarne og oss. Det kommer ikke til å komme ut i media, iallefall ikke fra vår side. Jeg har utdypt dette ganske grundig i podkasten til Aftenbladet. Vi har presisert hva vi har ment, og mener fortsatt at det er riktig.

Ville reforhandle til sommeren

Reaksjoner kom det også på gårsdagens pressemelding, som supporterne mente «ikke inneholdt noen ting».
– Det ble nevnt i gårsdagens pressemelding at man vil vente til etter vinterens overgangsvindu før man eventuelt forlenger – er det dette som er hovedkriteriet for avgjørelsen som ble tatt?
– Hovedønsket til styret var at alle tre (Berntsen, Aarsheim og Jensen, journ.anm.)(skulle fortsette ut neste sesong. Aarsheim og Jensen skulle overta mer etter sommerferien, og så skulle Bjarne fullføre «opplæringen» og ha en slags mentorrolle ut året. Vi skulle snakke med alle tre fra sommeren av og gjøre opp status på hvordan ting fungerte. Bjarte hadde 2-3 alternativer, og valgte det tredje, fordi han ikke fikk flere år som sportslig leder.
– Men gitt hans track record, er ikke Berntsen den perfekte mann i en sportslig leder-rolle – også på lengre sikt?
– Vi tenker at en sportslig leder er en av viktigste stillingene vi har. Vi ønsker ikke å ansette noen for bare et år eller to. Bjarne blir jo ikke yngre heller. Han ville forlenge kontrakten nå og sikre seg til han ble 67. Vi har jo aldri sagt konkret nei til noe her - vi ville se på mulighetene for å reforhandle til sommeren. Det er det styret har ønsket. Jeg forstår også Bjarne, når han er i den alderen han er.
– Hvis dere absolutt ikke ville forlenge med Berntsen, er det da slik at dere har en konkret plan for de neste par årene som gjør at dere er trygge på at avgjørelsen som er tatt er riktig?
– Plan og plan...dette er jo først og fremst en personalsak mot Bjarne, og ikke en mediesak. Det er en vanskelig nøtt - jeg vet ikke hvor mye mer vi kan si, avslutter Sandvik.
Eliteserien
Lanserer «QR-drakt» med Qatar-budskap: – Penger trumfer fortsatt menneskeliv
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Bortvist fra Aspmyra etter rasistiske tilrop – politiet oppretter sak
4 TIMER SIDEN