HAUGESUND / OSLO (Eurosport.no):
Det var i forbindelse med Eliteserie-kampen mot Kristiansund 19. mai i fjor at det ble gjennomført en dopingkontroll av spilleren. Wadji testet da positivt på stoffet morfin, etter at han hadde brukt medisin mot diare.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Påtalenemnden trodde Wadji på alle punkter i hans forklaring, og konkluderte med at han ikke hadde dopet seg med vilje for å få prestasjonsfremmende effekter. Likevel valgte de å gå for en utestengelse på 14 måneder fra prøvedatoen.
Nå er spissen spilleklar igjen, for et Haugesund-lag som har trøblet i innledningen av sesongen. Selv har han ytret ønske om ikke å la seg intervjue før etter at han har vært tilbake på banen. Flere andre i FKH-leiren ser imidlertid frem til å ha spissen tilbake på banen.
– Vi vet at Wadji er en fantastisk god spiller, med så mye energi og han gir så gode signaler for de ti andre som er ute på banen. Han er en fantastisk fyr og en fantastisk spiller som kommer til å styrke oss, sier Fredrik Pallesen Knudsen til Eurosport.
Han vil være forsiktig med å dra det for langt, for at ikke forventingene skal skytes i været, med tanke på at spilleren tross alt har vært uten kamptrening i over et år.
– Jeg tror absolutt han vil kunne gi oss en boost, men jeg vil ikke hausse ham for mye. Det har sett bra ut på trening, men han har hatt et langt avbrekk, så vi skal ikke kreve for mye av ham. Så lenge han løper, kriger og slåss om den ballen tror jeg de fleste blir fornøyde, sier midtstopperen som på sin side ikke blir kampklar allerede til helgen.
Niklas Sandberg tar ganske mye selvkritikk både på lagets vegne og for egne prestasjoner.
– Vi har ikke sett bra ut. Akkurat nå er vi et dårlig lag. Men vi vet vi er et godt lag, så det må vi jobbe med og få ut.
– Hva tror du Wadji kan tilføre?
– Han er en klassespiller, og så får vi se om han går rett inn. Men han vil jo automatisk bringe litt tro og kvikne opp gutta litt, tror jeg, vurderer Sandberg.
Litt ut i torsdagens trening på Haugebanen ble Benjamin Källman liggende på gresset etter en smell i foten i en duell. Han fikk tilsyn på sidelinjen og kom seg på beina igjen.
Men etter å ha testet litt spill måtte han til slutt gi seg og signaliserte til trener Jostein Grindhaug at det ikke gikk å spille mer.
Deretter ble det ispose på foten, men han var på beina igjen til et intervju etter treningen, dog litt haltende.
– Jeg håper at det går bra. Det var en liten smell da jeg skulle gå på skudd og jeg måtte gå av, men vi håper det ikke er noe mer enn det, sier Källman til Eurosport.no.
Søndag møter Haugesund Rosenborg til den tiende serierunden.
Ibrahima Wadji har scoret 11 ganger på 24 opptredener for Haugesund. Källman, som kom til klubben før sesongen, har ennå ikke scoret på sine ni kamper.
– Man kan jo tro at jeg skal respondere negativt på det, men det hjelper mye for laget og kan gi oss en annen dimensjon i angrepsspillet, som vi kan trenge nå, sier Källman om å få inn en ny «konkurrent».
Derfor er han tydelig på at han ser positivt på å få inn en ny mann i angrepet. Selv om det skulle bety at han selv kanskje må sitte mer på benken.
– Det kan jo skje av og til. Vi har mange kamper, og jeg tror alle behøves. Vi har tre spisser som konkurrerer om de plassene som finnes, og det blir en kamp. Jeg ser positivt på det og stresser ikke med det på den måten, alle spiller for samme lag, sier spissen.
En smilende Jostein Grindhaug sier han har klart å sette fingeren på hva som mangler for laget hans for tiden, men at han lar være å dra gjennom alt det i media.
– Det blir spennende å se. Han har vært ute lenge og det blir interessant å se hvilken form han er i. Han ser helt okei ut på trening, men det er stor forskjell på trening og det å komme i kamp. Så vi er like spente som andre, sier han om at Wadji returnerer.
– Vi håper det kan gi en boost. Det er mulig, han har andre kvaliteter enn de andre spillerne, og forhåpentlig gir han det og åpner andre rom vi kan utnytte enn det vi har gjort frem til nå, tilføyer han.
De tar imot Rosenborg til senkamp på hjemmebane søndag kveld klokken 20:30. Rosenborg har begynt å plukke poeng og har klatret til fjerdeplass på tabellen, selv om spillet fortsatt ikke er blendende. Haugesund er plassert ett hakk over 14. plassen som gir kvalifisering, ett poeng foran Sandefjord som i øyeblikket innehar den.
Grindhaug har likevel beholdt både humøret og troen, og vurderer motstanderen på følgende måte:
– Rosenborg har vært variable. De er best på det beste, men ikke hatt toppnivået, de heller. De er litt urytmiske og er også på søken etter rytmen. Men de er definitivt et av de beste lagene i serien.

Indre Bane: ​LANs problemer, AaFK i krise og Glimt mot Molde i gullkamp

Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55