Marius Lundemo var en av få positive overraskelser på fjorårets RBK-lag. Men 25-åringens tid i Trondheim ser ut til å gå mot slutten. Iallefall om man skal tro spilleren selv.
– Det ser ut som det blir noe annet enn RBK, ja. Det må jeg ærlig innrømme, sa Lundemo til Eurosport den 7. april.
Kontrakten med Rosenborg 1. juli, og på spørsmål om han tror han har spilt sin siste Eliteserie-kamp for trønderne, svarte Lundemo følgende:
Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
I GÅR PÅ 20:43
– Akkurat nå er ting veldig uklart. Tiden kan være inne for å prøve noe nytt. Ingenting er bestemt enda, men det ser sånn ut.

Skal sette seg ned med Lundemo i nær fremtid

Men ifølge Eirik Horneland er Lundemo langt ifra ferdig i klubben. Det kommer frem i «Indre bane i karantene», hvor RBK-treneren er med som gjest denne uken.
– Kan du bekrefte at Lundemo er ferdig som RBK-spiller 1. juli?
– Nei, det kan jeg ikke bekrefte. Marius Lundemo var veldig viktig for oss i fjor og spilte 36-37 kamper totalt. Jeg synes han er i vekst, han er en fin spiller, svarer Horneland.
Og utdyper:
– Vi skal sette oss ned nå snart og ta en prat om veien videre for ham og oss. Det må være en match - at vi har bra bruk for ham og at han ønsker å være her. Han er inne i en viktig fase av sitt fotballliv nå, han har vært mye skadet men kom sterkt tilbake i fjor.

Eurosport-ekspert mener han bør gå

Horneland er klar på at 25-åringen har et stort og uforløst potensiale.
– Jeg synes han har et mye høyere potensiale enn det han har tatt ut. Han er fremdelig litt for snill med seg selv. Klarer vi å få banket in nlitt mer mentalitet i ham, så synes jeg han har både avslutnings- og pasningsferdighetene, luftstyrken og farten som skal til. Han er en fin-fin fotballspiller. Så får vi se hva som skjer videre.
Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson er på sin side klar på at Lundemo må komme seg videre for å få ut sitt beste.
– Han er en god spiller i sin viktigste alder. Derfor bør han bytte ut RBK med ny klubb. Han kommer aldri til å få ro og bli trygg i RBK i den alderen han er nå. Han kan spille en sentral rolle i flere gode lag både i og utenfor Norge, men RBK er ikke en av de. Det virker det som han har bra med selvinnsikt på, sier svensken.

Indre bane i karantene: Horneland om ny kontrakt, forholdet til fansen og Fagermos utspill

Eliteserien
Vecchia-dobbel da Eggen ble hedret på Lerkendal
I GÅR PÅ 19:16
Eliteserien
To selvmål da Brann slo KBK
I GÅR PÅ 19:14