Populære sporter
All sport
Vis alt

To oppturer på få dager: – Den forskjellen merker man veldig fort

Stein-Erik Stormoen

Publisert 16/03/2022 klokken 13:51 GMT+1

Markus Solbakken (21) er i ferd med å finne seg ordentlig til rette på Vikings midtbane. For det er han også belønnet med plass i U21-landslagstroppen.

Markus Solbakken

Foto: Eurosport

KONGSVINGER / OSLO (Discovery):
– Det har vært gøy. En veldig fin gruppe og et godt fotballag, så det har vært veldig deilig på begge måter. Vi kommer fra 16 dager i USA og hadde en god oppkjøring der. Jeg vil si det har vært en veldig fin start, så langt, sier Markus Solbakken til Discovery.
For det gikk litt så som så i Stabæk i fjor. Samtidig var det en klubb som trøblet fælt, og til slutt endte med å rykke ned til OBOS-ligaen.
Nå er han i en klubb som hadde medvind i seilene på de fleste områder forrige sesong.
– Den forskjellen merker man veldig fort. I Stabæk var det litt mye rundt klubben og diverse, og her er ting på stell og en klubb som virkelig har fått det til de siste årene, så vi prøver bare å bygge på det.
21-åringen fikk med seg imponerende 116 kamper for A-laget til HamKam, før han dro videre til Bærum. Der ble det 28 kamper i Eliteserien forrige sesong, på spilleren som har vært innom alle aldersbestemte landslag.
Planen kommende sesong er klar:
– Det er å gjøre det så godt som mulig. Ta medalje, som i fjoråret, det må være målet. Og vi ønsker å komme så langt som mulig og prøve å vinne cupen.
Den siste uken har vært innholdsrik for unge Solbakken. Først spilte han hele kampen i den offisielle debuten da Viking lørdag slo Kongsvinger – et lag han har et spesielt forhold til fra helt fra barndommen – ut av cupen med 2-0.
Noen dager senere ble han hentet inn igjen på U21-landslaget til Leif Gunnar Smerud. På U21-landslaget står han med to kamper; en i 2020 og en helt tilbake i 2018.
– Ut fra det jeg har sett, så har Markus Solbakken meldt seg på i et Viking-lag som har sett greit ut, sa Smerud i forbindelse med uttaket tirsdag.
(Artikkelen fortsetter under videoen):
picture

Solbakken: – En klubb jeg er vokst opp til ikke å like

Det falt tungt for brystet for de fleste Viking-tilhengerne at Joe Bell valgte å forlate klubben etter fjorårets sesong. At valget falt på danske Brøndby var heller ikke optimalt.
Spilleren fra New Zealand ble av Discovery-ekspert Joacim Jonsson løftet frem som den femte beste i Eliteserien forrige sesong, da han rundt juletider på sedvanlig vis kåret de femti beste spillerne i ligaen.
– Har diktert kampene fra sin midtbaneposisjon med en herlig høyrefot. God til å lese spillet og vinner mye defensivt, var noe av vurderingen til svensken.
Nå ser man heller til Solbakken som ny mann på midtbanen, men at han skal erstatte Bell vil han helst ikke kalle det.
– Det er et spørsmål jeg har fått mye i det siste. Vi er to forskjellige spillere, og det er ingen tvil om at Joe hadde en veldig god sesong i fjor. Jeg spilte mot ham to ganger, og han var «outstanding» der. Han er en fantastisk spiller, så jeg må prøve å ikke tenke for mye på det, spille mitt spill og vise hva jeg er god for.
– Hvorfor var Viking rett for deg nå?
– Som jeg sa så er det en klubb der ting er på stell og i medvind, som ønsker å ta nye steg. Vi er med i tre turneringer i år, og det er en klubb jeg ønsker å være en del av, smiler 21-åringen før han haster inn i den ventende bussen, som siste Viking-representant til å forlate Gjemselund etter cupoppgjøret.
picture

Store sko å fylle: – Et spørsmål jeg har fått mange ganger

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame