• Se Eliteserien og OBOS-ligaen i 2022 på discovery+
NB! Spillerne må ha startet minimum ti kamper for å være aktuelle på denne lista. I parentesen står plasseringen de fikk i 2020.
10. Ulrik Saltnes – Bodø/Glimt (5)
Eliteserien
Henriksen: – Avgjørelsen er elendig
EN DAG SIDEN
Det er lett å glemme Saltnes etter at han var borte deler av høstsesongen med en kneskade, men for en spiller dette er. Lagets DNA og kontinuitetsbærer. Ekstremt smart og gjør aldri en dårlig kamp.
9. Gjermund Åsen – LSK (ny)
Assistkongen i Eliteserien, med 12 målgivende totalt, elsker når han får stå i sentrum. Det får han hos LSK.
8. Fredrik Bjørkan – Bodø/Glimt (8)
Bjørkan var som vanlig en trussel og et angrepsvåpen fra sin venstreback-posisjon. Har utviklet det defensive. Ble belønnet med proffavtale hos Hertha Berlin. Blir han den vanskeligste spilleren å erstatte for Glimt?
7. Fredrik Aursnes - Molde (14)
Lett å glemme Aursnes ettersom han forsvant i sommer til Feyenoord, men før det dominerte han på Moldes midtbane. Det ble et hull da han forsvant til Nederland.
6. Marius Lode – Bodø/Glimt (11)
Så god som Lode har vært denne sesongen har jeg aldri sett ham tidligere. Som vanlig enorm med ball, men i år synes jeg han har tatt steg når det gjelder å forsvare egen boks.
5. Joe Bell – Viking (ny)
Bell blir bedre og bedre for hver eneste dag. Har diktert kampene fra sin midtbaneposisjon med en herlig høyrefot. God til å lese spillet og vinner mye defensivt, men han flytter ikke beina like raskt som Berg. Derfor er han et par plasseringer bak Glimt-spilleren.
4. Veton Berisha – Viking (10)
Energispiller nummer én i Eliteserien. Enorm sesong av hærfører Berisha som også ble belønnet med landslagsplass. Endte sesongen med 22 mål, tredje flest i Eliteserien.
Saken fortsetter under videoen.

Vinker farvel til Eliteserien som toppscorer: – Kunne ikke bedt om mer

3. Ohi Omoijuanfo – Molde (ny)
Toppscorer med 27 scoringer og null av dem på straffespark. Enorm statistikk på Ohi og han er grunnen til at Molde var med i gullkampen til siste runde. God feilvendt også. Ble belønnet med overgang til Røde Stjerne Beograd.
2. Thomas Lehne Olsen – LSK (ny)
26 scoringer fra Lehne Olsen og god i de fleste fasene av spillet. Herregud for en sesong han har hatt.
1. Patrick Berg – Bodø/Glimt (3)
Berg har tatt ytterligere steg denne sesongen og styrt Glimts gode midtbane med jernhånd. Dikterer kamper og har et pasningsrepertoar av topp internasjonalt snitt, men fremfor alt har han utviklet spillet sitt uten ball.
Eliteserien
Sportssjefen bekrefter: – Han er ute resten av sesongen
I GÅR PÅ 15:28
Eliteserien
Tiltrekker seg interesse: – Klubbens ambisjon er å selge meg
I GÅR PÅ 07:46