LILLESTRØM (Eurosport.no)
For Stabæk har to toppscorere med fire mål hver. Hugo Vetlesen har forlatt klubben og Kornelius Normann Hansen er ingen spiss. Kosuke Kinoshita er spissen som har scoret flest, med sine tre. Darren Maatsen har scoret ett. Erik Botheim har fortsatt ikke scoret siden han kom på lån fra Rosenborg i sommer.
Eliteserien
Bortvist fra Aspmyra etter rasistiske tilrop – politiet oppretter sak
39 MINUTTER SIDEN
– Vi har ikke akkurat noen toppscorere i år, så han får ta ansvaret for det, sier trener Janne Jönsson til Eurosport.no etter treningskampen mot LSK, som ble vunnet 1-0, på Romerike.
Mannen han snakker om er svenske Marcus Antonsson. 29-åringen kom på lån fra Malmö mot slutten av overgangsvinduet - en sårt tiltrengt spiss. Det hviler et stort ansvar på skuldrene til mannen som har spilt for både Leeds og Blackburn i Championship.
– Det er ikke noe problem i det hele tatt. Det er faktisk litt sånn at jeg liker det. Jeg har store forventninger til meg selv også, forteller han.
– Det gjelder å finne en connection med de andre spillerne her og å jobbe steinhardt fra starten av. Så kommer målene til å komme. Gjør vi det bra som lag, så er det lett å prestere som individ også.
– Det blir et par mål i løpet av høsten?
– Ja. Det håper jeg virkelig, gliser han.

Kjent hverandre lenge

Janne Jönsson har hatt øynene festet på spissen i lang tid. Helt fra han kom opp som lovende spiller på deres felles hjemsted, Halmstad i Sverige, har Stabæk-treneren vært fan av Antonsson.
– Ja, jeg tror det. Vi kommer fra samme sted, så han kjenner godt til meg som fotballspiller. Det at han vet hvordan man skal bruke meg for å få mest mulig ut av spillet mitt er en stor grunn til at det føltes så rett med Stabæk nå, forteller nysigneringen.
– Jeg ble veldig sugen på å signere han straks jeg så det åpnet seg en mulighet for det. I sommer virket det ikke realistisk i det hele tatt, legger Jönsson til.
For han har fått mye spilletid i Malmö og vært med på å spille i Europa. Men på høsten sa det stopp. Han fikk ikke mer tillit, og da var Stabæk-sjefen rask på labben.
– Det snudde fort i Malmö. Jeg hadde tillit der i starten av sesongen, men så var det over. Da var Janne rask på telefonen, og timingen ble perfekt. Da trengte jeg egentlig ikke se etter andre muligheter.
Til tross for at det kun er et lån i første omgang, er svensken på papiret en solid forsterkning for bæringene som altså har slitt med å finne en naturlig målscorer.
– Er det et scoop?
– Tja. Det gjenstår jo å se for vår del det da. Han er hvert fall en veldig fin type og har en nese for mål, så det skal passe bra for oss.

– Scorer både vanskelige og enkle mål

Nå håper Antonsson å kunne bidra med sin erfaring.
– Jeg er 29 år nå og vært med på mye. Tiden i England ga meg mye i form av den fysiske fotballen der og tempoet i kampene.
Han beskriver seg som spiller på denne måten:
– Styrkene er å jage bakrom og komme meg inn bak backfireren. Da kommer jeg til mange gode posisjoner og kan avslutte med både høyre og venstre.
Jönsson deler den oppfatningen:
– Han kommer seg til gode posisjoner og scorer både vanskelige og enkle mål. Vi håper at vi har fått en målsnik som kan bane vei for både seg selv og andre på laget, for han er veldig bevegelig.
Klubben har tidligere uttalt at begge de to nye lånespillerne til Stabæk fort kan være aktuelle for å bli over en lengre periode:

Utelukker ikke å gjøre Valsvik-overgangen permanent

Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kaller det flaut og pinlig: – Håper gutta kjenner at det går på stoltheten
14 TIMER SIDEN