Populære sporter
All sport
Vis alt

Tidligere Glimt-leder blir direktør i Championship-klubb

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 08/06/2022 klokken 14:28 GMT+2

For drøye tre uker siden tredde briten Gregg Broughton av som akademisjef i Bodø/Glimt. Nå er den tidligere Norwich-mannen klar for toppjobb i Blackburn Rovers.

Gregg Broughton blir ny sportsdirektør på Ewood Park. (Foto: glimt.no/Getty).

Foto: Getty Images

Broughton er nemlig ansatt som sportsdirektør i Championship-klubben. Det melder Blackburn selv i en pressemelding onsdag formiddag.
Etter noen uker med flytting tilbake til England fra Norge, har Broughton nå altså landet sin neste fotballjobb. Briten har vært en del av Bodø/Glimt siden han kom fra Norwich City i mars 2018. Han har vært leder av Glimt-akademiet og utviklingsleder i klubben.
Siden den gang har Glimt tatt ett seriesølv og to seriegull.
– Det at Gregg nå har fått den stillingen i Blackburn er utrolig gledelig for oss. Det viser at Bodø/Glimt er en attraktiv klubb ute i den store verden. Ikke bare har vi attraktive spillere, men det er også muligheter for folk som har andre posisjoner i klubben, sier daglig leder i Bodø/Glimt Frode Thomassen til Discovery.
– Vi er veldig stolte, legger han til.
Blackburn Rovers endte som nummer åtte i 2021/22-sesongen i Championship - med seks poeng opp til Luton på sjetteplass.
I pressemeldingen skriver Blackburn at Broughton få et overordnet ansvar for klubbens fotballstrategi. Dette inkluderer blant annet A-laget, rekruttering til akademiet og analyse.
Den tidligere Glimt-mannen starter umiddelbart i direktør-jobben.
– Det er strålende for oss å kunne ansette en person med et så bredt spekter av ferdigheter, kunnskap og erfaring som det Gregg har opparbeidet seg de siste 20 årene i fotballen, innleder CEO i Blackburn Rovers Steve Waggott i pressemeldingen.
Broughton er strålende fornøyd med å være på plass.
– Blackburn Rovers er en fantastisk klubb og jeg er henrykt over at jeg nå skal være med på å realisere visjonene og strategien på vegne av eierne og styret, sier han i meldingen.
Blackburn Rovers står med tre seriegull i den øverste divisjonen i England. Det siste ligamesterskapet kom i 1994/95, i den tredje utgaven av det som ble hetende Premier League.
Flere nordmenn har spilt for Blackburn Rovers de siste tiårene. Stig Inge Bjørnebye, Henning Berg, Morten Gamst Pedersen, Martin Andresen, Egil Østenstad, Lars Bohinen og Tore Pedersen har alle kamper for Rovers.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame