Foto: Bodø/Glimt
Briten kom fra Norwich City 1. mars i 2018 og har jobbet der siden. Han har vært leder av Glimt-akademiet og utviklingsleder i klubben, som har tatt enorme steg i den samme perioden.
Eliteserien
Eksperten i ekstase over Eliteserie-lag: – Makan til elektrisk!
20 TIMER SIDEN
– Gregg har vært en betydelig bidragsyter til at klubben har klart å utvikle akademiet i den retning som styret definerte i sitt strategiarbeid i 2017. Akademiet har i hans periode vokst til å bli et av landets ledende fotballfaglige miljøer, hva gjelder spillerutvikling, og hvor klubben har vært en leverandør av mange landslagsspillere på aldersbestemt nivå, sier daglig leder Frode Thomassen i en pressemelding.
Ifølge meldingen fra Bodø/Glimt hevder klubben selv å være et av de tre beste akademiene i landet.
– Det er lagt en plattform for spiller- og trenerutvikling som vi vil ha god nytte av i den videre utviklingen av klubbens arbeid med unge spillere. På vegne av klubben vil jeg få å takke Gregg for hans innsats og bidrag for at klubben har fått den posisjonen vi har i dag, og ønske ham lykke til i hans videre virke, fortsetter Glimt-sjefen.
Broughton selv sier hans yngste sønn for alltid vil ha Bodø som fødested i passet, og at det største privilegiet har vært å jobbe med og lede så mange dyktige mennesker og lag.
– Fem år er lenge i ethvert arbeidsliv, spesielt når en tenker på alle de ekstraordinære hendelsene og endringene vi har gått gjennom siden slutten av 2017, og frem til i dag. I en fotballkontekst, hvor vi jobber så intenst hver dag for å heve standarden, kravene og forventingene, blir det enda mer spesielt. Å være en del av den eksepsjonelle veksten og suksessen klubben har hatt i denne perioden har vært et privilegium. Jeg er utrolig stolt av hva som har hendt i FK Bodø/Glimt, og er takknemlig for å ha hatt en rolle i dette, sier han.
Hans budskap er at hver aldersgruppe i klubben er full av potensial, og at det er avgjørende at de får både tid og mulighet til å oppnå det.
Nå lover han å følge klubben videre «fra en fjelltopp litt lenger borte».
– Viktigheten av samhold og den uvurderlige rollen dugnad spiller i dette, det å verdsette utendørsaktiviteter uavhengig av vær, hva «hyttetid» betyr for livskvaliteten, fremskrittene en kan gjøre hvis en drar i samme retning, og arbeidet mot en klar visjon innenfor rammeverket til en tydelig strategi, er bare noe av lærdommen jeg tar med meg videre i livet.

Unik Portugal-trio: – Får ikke så mye bedre tilrettelagt i Europa enn her

Eliteserien
Flere profiler forsvinner: Dette er sommerens overganger så langt
21 TIMER SIDEN
Eliteserien
Travle dager for Eliteserie-klubb: – De er i en ugunstig situasjon
I GÅR PÅ 06:54