Populære sporter
All sport
Vis alt

Superspissen klar for ny klubb – dette skal avtalen være verdt

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 20/01/2024 klokken 19:39 GMT+1

Faris Pemi Moumbagna (23) forlater Bodø/Glimt.

Gull-Moumbagna til Discovery: – Jeg har ofret mye

Under ett år etter at Faris Pemi Moumbagna ble solgt fra Kristiansund til Bodø/Glimt, forlater den kamerunske spissen Norge.
Nå venter et nytt eventyr - denne gangen i den franske storklubben Marseille. Det bekrefter den franske klubben på sosiale medier. Kontraktslengden skal være fire og et halvt år.

100 millioner

Der får han legenden Gennaro Gattuso som trener, i tillegg at han skal kjempe om en av to spissplasser med blant annet Pierre-Emerick Aubameyang.
Ifølge den franske avisen RMC er klubbene enige om en overgangsum på i overkant av 91 millioner kroner (åtte millioner euro), men at overgangen kan overstige 100 millioner kroner med diverse bonuser.
Da Moumbagna ble solgt fra KBK til Glimt tilbake i januar 2023, rapporterte flere medier om en prislapp på 3-4 millioner kroner. Med andre ord har prisen økt med nesten 100 millioner kroner på under et år.
Tidens Krav skriver at Kristiansund sitter med en videresalgsklausul etter salget av Moumbagna i 2023. Avisen skriver at klausulsen ligger på 15 prosent, men at denne skal deles på to mellom KBK og Rainbow FC i Kamerun.

Afrikamesterskapet

Avisen skriver videre at en rekke klubber har hatt 23-åringen i kikkerten, deriblant flere i Premier League.
Moumbagna er i disse dager på plass for å spille Afrikamesterskapet med hjemlandet Kamerun. Onsdag gjennomførte han den medisinske testen i Elfenbenkysten.
Kamerun åpnet mesterskapet med 1-1 mot Guinea. Moumbagna og co. er også i gruppe med Senegal og Gambia.
Husker du dette vanvittige målet av Moumbagna på Intility Arena i fjor?
picture

Får drømmetreff: Se scoringen «alle» snakker om

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame