Populære sporter
All sport
Vis alt

Fikk rørende beskjed etter kunstmålet: – Nesten på gråten

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 29/09/2023 klokken 09:11 GMT+2

Faris Pemi Moumbagna (23) leverte et av årets øyeblikk da han på utrolig vis sendte Bodø/Glimt opp til 3-2 i torsdagens cupsemifinale. Etter kampen fikk han en beskjed han sent vil glemme.

Følelsesladet Moumbagna: – Det beste målet i karrieren min

INTILITY ARENA (Discovery):
Lagkameratene trodde ikke sine egne øyne da Faris Pemi Moumbagna snudde seg 180 grader rundt og dundret ballen i krysset fra 16 meters hold kun minutter før full tid mot Vålerenga.
3-2-scoringen gjorde at hjemmelaget ofret alt framover, noe som igjen gjorde at Glimt kontret inn nummer fire.
Men etter kampen handlet det aller meste om Moumbagnas perlescoring.
Se scoringen her i høydepunktene. Saken fortsetter under videoen:
picture

Får drømmetreff: Se scoringen «alle» snakker om

– Det fineste målet i karrieren

– Jeg har vært med på noen fine mål i Bodø/Glimt. Pellegrino har et par, og jeg husker jo Håkon (Evjen) på Consto mot Mjøndalen (5-4-scoringen) i 2019, men Faris sin kommer høyt, høyt, høyt der oppe, fastslår Kjetil Knutsen til Discovery etter kampen.
I intervjusonen etter at finalebilletten var i boks, kunne hovedpersonen selv fortelle at kunststykket henger helt øverst for egen del.
– Det er en utrolig følelse, spesielt etter en sånn scoring. Det er første gang i karrieren at jeg scorer et sånt mål, så akkurat nå er jeg bare veldig glad. Jeg er full av følelser akkurat nå, sier en euforisk Moumbagna til Discovery.
– Hvis jeg skal rangere målene mine, så kommer denne øverst. Ballen kommer fra intet og jeg kan egentlig ikke forklare det som skjer etterpå. Det er det fineste målet jeg har scoret i karrieren min, skyter han inn.

Fikk rørende beskjed

23-åringen fra Kamerun ønsket også å trekke fram noe som skjedde like etter kampslutt og like etter at Glimt-spillerne hadde feiret med fansen.
– Det første jeg gjorde da jeg forlot banen var å sjekke mobilen min. Jeg hadde fått en talebeskjed fra faren min, og den var full av kjærlighet og stolthet. Det er akkurat det jeg jobber for, sier en emosjonell Moumbagna videre.
– Hva sa han?
– Han var så stolt, og nesten på gråten. Det å gjøre foreldrene stolte er det største i livet for en sønn. Det er det største for meg. Hvis de smiler hver dag på grunn av meg og brødrene mine, så får du det ikke større. Dette er så stort. Jeg har ikke ord, svarer spissen.
Bodø/Glimt møter dermed nok en gang Molde i cupfinalen, i underkant av halvannet år etter de samme lagene stod ansikt mot ansikt på Ullevaal i 2022. Den gangen vant moldenserne 1-0 etter straffescoring av nåværende Ajax-spiller Sivert Mannsverk.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame