• Gjenopplev OL, «Kampene vi husker» fra Eliteserien og store tennisøyeblikk på Dplay: Se vårt sendeskjema
Bilde: glimt.no og Scanpix.
Mandag kom bekreftelsen på at det unge talentet Sebastian Tounekti hadde signert for Bodø/Glimt.
Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
7 TIMER SIDEN
Tounekti stod overfor tre valg i sin videre karriere: fortsette i Tromsdalen, gå til Tromsø eller gå til Bodø/Glimt. Etter mye om og men endte han på det siste alternativet.

Dårlig stemning

Dette har fått flere i TIL-leiren til å stusse, blant annet Tromsø-spiller Kent-Are Antonsen som gjester «Kampene vi husker».
– Det er jo ikke bare spillerne som har vært for dårlig, men alt, selve systemet. Det kom en liten smakebit her om dagen, da en Tromsø-gutt dessverre valgte å dra til Glimt. Glimt er i en voldsom medgang og på en god bølge nå, mens vi har gått litt andre veien, og da drar dessverre de største talentene dit. Det er synd, sier Antonsen til Eurosport.
– På hvilken måte reagerer dere som spillergruppe på at Tounekti ikke ble TIL-spiller?
– Nå har jo ikke vi i spillergruppen vært samlet på flere uker så vi prater vel ikke så nært som vi gjorde. Men det er klart at du ønsker at de lokale skal være her, så det er ikke noe stor stemning at han går til Glimt.

– Klubbene er på forskjellige steder

Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre er enig i at overgangen kan svi litt for Tromsø.
– Ja, det er klart det. Men det er som Antonsen sier, at de to klubbene er jo på to forskjellige steder. Ikke bare forskjellige divisjoner, men Bodø/Glimt har jo nå gjennom spillersalg for eksempel skaffet seg et solid økonomisk fundament og mye å bygge videre på, sier Myhre, før han fortsetter:
– Det er ikke så lenge siden Bodø/Glimt var nede i OBOS-ligaen og kom seg opp igjen og har løst det bra. Det føles litt feil å si det, men det er mange klubber som har hatt godt av en tur ned å få rensket opp, få luftet ut og tatt noen ordentlige evalueringer. Så Tromsø kommer jo helt sikkert tilbake i Eliteserien, så får vi se om det blir ved aller første mulighet og når det måtte bli.
Bodø/Glimt er et av flere lag som har slått greit fra seg etter å ha vært nede i OBOS-ligaen. Kent-Are Antonsen innrømmer at det sitter langt inne å si at Tromsø ønsker å lære noe av Glimt sine prestasjoner.
– Jeg tror vi må se litt lenger enn til Bodø for å kunne lære av lag som har kommer rett opp igjen, også Brann var nede og kom rett opp og hadde en "flying high" sesongen etter. Det å lære av Bodø/Glimt tror jeg ikke er så populært her oppe, sier han.

– Direkte utidig

Overgangen til Sebastian Tounekti har ført til gnisninger mellom Glimt og Tromsø. Ifølge Nordlys hadde Tromsø fått en skriftlig beskjed fra spillerens agent, Imad El Hammichi, om at Tounekti valgte TIL.
– Vi registrerer at en spiller, som har bekreftet skriftlig via sin agent at han skal til oss, at han skal signere for Bodø/Glimt, sier daglig leder i TIL, Kristian Høydal til Nordlys.
Eurosport har ikke lykkes med å få en kommentar av daglig leder i Glimt, Frode Thomassen, men han sier dette til Avisa Nordland:
– Å påstå at vi har gått bak ryggen på TIL er direkte utidig, og det samme gjelder beskyldningene om at vi har benyttet oss av situasjonen rundt koronaviruset til vår fordel. Overgangsvinduet i norsk fotball er åpent til 1. april, og vi arbeider naturlig nok med spillerlogistikk inn mot seriestart, sa han til AN tidligere i uken.
Fått med deg denne?

Skullerud om øyeblikket han ikke glemmer: – En av de tyngre opplevelsene

Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Uavgjort mellom Sandefjord og Tromsø etter sen scoring
I GÅR PÅ 19:32