Start - Rosenborg 0-0
Start hadde virkelig gjort hjemmeleksene sine før oppgjøret mot Rosenborg, for laget fra det glade Sørland hadde god kontroll på haltende trøndere.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Etter halvspilt oppgjør var det de gulkledde makrellene som var det beste laget, og RBK-spiller Gjermund Åsen var en svært skuffet mann etter de første 45`.
– Dette var langt fra Rosenborg-standard. Vi må opp flere hakk i den andre omgangen, sa en dønn ærlig Åsen til Eurosport.
Jesper Daland ble kåret til banens beste spiller – se hva unggutten sa til Eurosport etter kampen. Saken fortsetter under videoen.

Unggutten kåret til banens beste: – Vi spiller en fantastisk kamp

Zachariassen-hands

Trond Henriksens mannskap kom aldri opp på det nivået Åsen ønsket, for Start fortsatte å skape trøbbel for Rosenborg i den andre omgangen. Scoringen uteble for de svarte og gule, men etter en drøy times spilt kom dagens store snakkis på Sør Arena.
Martin Ramsland fikk ballen i beina på hjørnet av sekstenmeteren, før han prøvde å sende avgårde et innlegg inn i feltet. Ballen kom ikke så langt, for en drøy meter fra Start-angriperen traff ballen hånden til RBK-spiller Kristoffer Zachariassen.
– Null tvil om at den treffer hånden til Zachariassen, sa Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud idet reprisen rullet over skjermen.
Se hva Kristoffer Zachariassen sa om handsen her. Saken fortsetter under videoen.

– Den treffer armen min, jeg kan ikke si noe på det

Etter nærmere målinger viste det seg også at Zachariassen var innenfor sekstenmeteren og at Start ble snytt for et straffespark.
– Der skal dommeren blåse. Start snytt for straffe, sa kommentator Asbjørn Myhre etter reprisen.
– Den treffer armen, jeg kan ikke si noe på det, sa en kortfattet Kristoffer Zachariassen til Eurosport etter kampen.
Se hendelsen her. Saken fortsetter under videoen.

Her treffer ballen hånden til RBK-spilleren: – Ingen tvil om at det hands!

Det endte omsider målløst i en meget dramatisk kamp på Sørlandet. Allerede til helgen får Rosenborg muligheten til å slå tilbake, når trønderne tar i mot Sandefjord på Lerkendal. For Stabæk sin del går turen til Sunnmøre, der bæringene har planer om å gjøre livet enda surere for et AaFK i krise.
Begge kampene kan du se på Dplay eller Eurosport Player fra klokken 18:00.

Slik stilte lagene

Start (4-2-3-1): Deumeland – Wiche, Bergan, Daland, Tønnessen – Aremu, Schulze – Bringaker, Markovic, Kabran – Ramsland
Rosenborg (4-2-3-1): Faye Lund – Hedenstad, Reginiussen, Valsvik, Trondsen – Zachariassen, Åsen – Helland, Islamovic, Ceide – Børven
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53