Damion Lowe er i ferd med å legge sønnen for en formiddagslur når han snakker med Eurosport.no mandag.
På kort tid har jamaicaneren gått fra å være på Starts treningsfelt til å passe på sitt ett år gamle barn i Miami, Florida.
Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
8 TIMER SIDEN
Midtstopperen vet at avgjørelsen med å forlate Norge, uten en godkjennelse fra Start, har blitt sett på som kontroversiell i Norge.

– Ingen kan passe sønnen min

Tidligere har han fortalt FVN at det dreier seg om familiære årsaker. Han har vært klar på at han spurte Start om tillatelse til å reise, men at det ikke ble innvilget.
Overfor Eurosport.no utdyper han hva som gjorde at han følte han bare måtte dra:
– Ingen kan passe på sønnen min. Det var ingen fotball, så jeg måtte hjelpe. Jeg passer på sønnen vår, sier Lowe til Eurosport.no.
Lowe forteller at konas jobb på sykehuset i denne tiden er ekstra krevende. Nå bruker han all sin tid med familien.
– Kona er på sykehuset og jobber, så det er vanskelig for henne. Det er også vanskelig for meg siden hun ikke har det lett. Min mor og far er i Jamaica. De er «stuck» der, forklarer han.
Han beskriver situasjonen på sykehuset som veldig vanskelig.
– Er det en lettelse å være der du er?
– Ja, jeg følte meg hjelpeløs. Det var kun hun og sønnen min i Florida. Jeg måtte være der. Jeg føler meg mer lettet nå. Jeg vet hvor vanskelig det er for henne fra før ved at jeg ikke er der, så nå er det ekstra stress. Jeg må være der for familien min, sier han.
(Saken fortsetter under):

Åpner for retur innen kort tid

Lowe jobber for å finne en løsning slik at han kan dra tilbake til Start. Han er klar på at det er en vanskelig sak.
– Det kan kanskje skje denne uken. Jeg prøver å få kusinen min til å komme hvis hun kan komme fra New York, men det er «risky» å være der, det står veldig dårlig til i New York akkurat nå. Jeg vil ikke ta noen sjanse, sier han.
Midtstopperen, som har vært åpen om sine hjerterproblemer, sier han har fått med seg at det denne uken er åpnet for normale treninger i Eliteserien.
Det gjør at Start vil komme i gang med treninger uten han – samtidig som han må rett i karantene når han returnerer til Sørlandet.
– Jeg vet det, men hos meg kommer alltid familien først. Jeg må se til at de har det bra. Det er de jeg spiller for. Jeg kan ikke spille hvis familien ikke har det fint, sier han.
Midtstopperen vet at det har vært blandede reaksjoner etter at han forlot landet uten en tillatelse fra Start, og sier mange kanskje snakker negativt om han, men mener man skal være forsiktig med å kritisere når man selv ikke er i den vanskelige situasjonen.
Start-profilen mener han på ingen måte er den eneste som ville handlet slik i en sånn situasjon.
Han hevder at han ikke har hørt noe fra Start. Midtstopperens kontrakt går ut i slutten av 2020. Lowe understreker at han ikke vil at den pågående situasjonen skal gjøre forholdet til klubben dårlig.
– Jeg håper ikke det. Jeg har kontrakt. For min del påvirker det ikke forholdet til Start, sier han.
Tidligere i uken sa Start-trener Joey Hardarson til FVN at han ikke ville kommentere saken, men at «den må behandles på et annet nivå».
Eurosport.no har forsøkt Start En Drøm-styreleder Robin Reed og daglig leder Christopher MacConnacher uten å få svar.
Damion Lowe var nylig gjest i Indre Bane:

Indre bane i karantene møter: Damion Lowe

Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Uavgjort mellom Sandefjord og Tromsø etter sen scoring
I GÅR PÅ 19:32