Søndag gikk Mjøndalen-spillerne slukøret av Haugesund Sparebank Arena med hele sju mål i sekken. Dette var første gang siden 1948 at MIF slapp inn sju mål i en kamp i øverste divisjon, og med det er bruntrøyene fortsatt helt sist med 15 poeng på 22 spilte kamper.
Klubben er nå på stå kurs mot nedrykk, og etter et slik braktap er det også naturlig at det stilles spørsmål om hvorvidt Vegard Hansen er rett mann for Mjøndalen framover.
Eliteserien
Dette er de nominerte til Årets spiller i Eliteserien
3 TIMER SIDEN

– Rett og slett ikke godt nok

I Fotballrunden var Discoverys eksperter klokkerklare på én ting: Noe må gjøres.
– Vegard Hansen har vært hovedtrener i Mjøndalen i 16 år og har oppnådd fantastiske prestasjoner i klubben, men nå har han kanskje nådd makspotensialet sitt der. Jeg synes styret burde ta seg en prat om hvorvidt det er smart å bytte ut Hansen nå eller etter sesongen. Dette er rett og slett ikke godt nok, sa Petter Bø Tosterud.
– 2021 var sesongen de skulle ta steget videre og bli topp ti. Det har de ikke klart. Tvert imot, de har faktisk tatt ett steg tilbake denne sesongen. Vegard Hansen har gjort en fantastisk jobb i Mjøndalen, men alt til sin tid. Er det nå de skal gjøre den forandringen for å få inn en vitamininnsprøytning på sluttten av sesongen?, undret makker Joacim Jonsson.

– Vi leter ikke etter syndebukker

Til Discovery etter 0-7-tapet i Haugesund, var det en slagen Vegard Hansen som måtte svare om han nå er riktig mann for MIF framover.
– Det er ikke noe fokus jeg har. Jeg er ikke typen som trekker meg. Vi står sammen om dette her. Vi har et kompetent styre som får se på det, men jeg skjønner at spørsmålet kommer nå, sa hovedtreneren.
Se intervjuet med Vegard Hansen her. Saken fortsetter under videoen.

Snakker om egen fremtid: – Jeg er ikke typen som trekker meg

I slutten av juli ble det bekreftet at Hans Knutsen er Mjøndalens nye sportssjef, etter at André Nevstad kunngjorde at han gir seg i klubben. Knutsen gikk inn i rollen under tøffe tider for MIF, og dagene har ikke blitt enklere for gjengen i brunt.
Dagen etter det brutale tapet i Haugesund, understreker Knutsen at Vegard Hansen sitter trygt i hovedtrenerstolen og at det ikke er noe tema å gjøre noe trenerutskiftning nå. Det sier han til Drammens Tidende.
– I Mjøndalen leter vi ikke etter syndebukker, men vi skal stå sammen og optimalisere muligheten for å komme oss ut av dette. Vi kan ikke ta trenerne for akkurat de baklengsmålene i Haugesund. Etter kampen har vi hatt en fin og lærerik prosess med både trenerteam og kapteinsteam med spillergruppe, forteller han til lokalavisen.
– Vi får evaluere etter sesongen, men Vegard Hansen har vært i lignende situasjoner flere ganger tidligere. Han har viet store deler av livet til trenerjobben i MIF. Det må behandles med respekt, fortsetter han.
Se høydepunktene fra Haugesunds storseier over Mjøndalen her.

Se hvordan Haugesund knuste Mjøndalen

Eliteserien
Kandidat til årets mål: Emil Konradsen Ceïde
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kandidat til årets mål: Niklas Vesterlund
4 TIMER SIDEN