Haugesund - Mjøndalen 7-0
– Uavgjort hjelper ikke en dritt. Tap gjør det bare enda verre. Det er kun seier som hjelper oss ut av det uføret her.
Det var Mjøndalen-kaptein Christian Gauseths klokkeklare beskjed før avspark på Haugesund Stadion.
Eliteserien
Uenig med dommer: – Han gjør helt sikkert sitt beste
5 TIMER SIDEN
Mjøndalen stod med én seier på sine siste 20 seriekamper før dagens besøk til Haugesund. I dag var det muligens litt optimisme å spore blant Mjøndalen-supporterne. Det forrige laget bruntrøyene slo var nemlig Haugesund 10. juli, men troen forsvant fort.
Én, to, tre, fire ganger lå ballen i nettet før dommeren blåste av til pause.
– Det finnes ingenting som tilsier at de skal holde seg, var Discoverys ekspert Joacim Jonssons nådeløse Mjøndalen-dom etter hjemmelagets andre scoring.
Mjøndalen hadde et håp om å vinne andreomgangen, selv om kampen var så godt som avgjort etter de første 45.
– Vi får prøve å få det første målet, så får vi se hvor det tar oss. Om vi kan nærme oss på noe som helst vis, eller om vi i hvert fall kommer oss bort herfra med æren i behold, i den grad det er mulig nå, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen i pausen.
Det skjedde ikke. Istedenfor var det tilbake med kulerammen i andreomgang. Tre nye scoringer til hjemmelaget sørget for at det endte hele 7-0.
– Dette var en forferdelig vond opplevelse. Vi taper 7-0. Det er flaut, selvfølgelig. Det er veldig, veldig vondt, sa en meget skuffet Hansen etter kampslutt.
Mjøndalen ligger sist på tabellen med fattige 15 poeng på 22 kamper, og veien opp til sikker plass blir stadig lengre. Tromsø på 13. plass har 22 poeng, mens Brann innehar 14. plassen etter poengdeling hjemme mot tabellnabo Stabæk søndag kveld.
Hør hva Christian Gauseth sa etter den første omgangen:

Frustrert etter marerittomgang

Velde-erstatteren i fyr og flamme

Det var spesielt én spiller som gjorde livet ekstra surt for Mjøndalen denne kvelden. Kristoffer Velde har slitt med sykdom, noe som gjorde at Badou fikk sjansen på kanten for de hvitkledde.
Han takket og bukket for tilliten. I løpet av 19 minutter hadde han markert seg med tre scoringer. Senegaleseren herjet med Mjøndalen-forsvaret, som ikke var i stand til å henge med på 23-åringen sitt show.
Det var derimot Benjamin Tiedemann som fikk æren av å sette hjemmelagets første scoring etter 21 minutter. Den danske midstopperen stanget hjemmelaget i føringen på et hjørnespark. Før dette var det Mjøndalen som var nærmest scoring. Kent Havard Eriksen misbrukte en kjempesjanse alene med keeper Egil Selvik.
Etter pause var det en annen spiller som for alvor skulle vise seg frem. Den hjemvendte sønnen Alexander Søderlund kom inn for Martin Samuelsen, etter at han hadde satt dagens femte scoring.

34-åringen fikk sine to første scoringer etter comebacket til Haugesund, og spikret sluttresultatet 7-0.
Eliteserien
– Det var stygt
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Helt uenig i straffespark
6 TIMER SIDEN