FKH-spillerne har nå vært permitterte i en måned. Det begynner å merkes psykisk.
– I starten fulgte jeg med på det meste i media, mest for å holde meg oppdatert på fotballnyhetene og hva som skjedde der, men også om de stigende dødstallene og utbredelsen av pandemien. Men etterhvert ble de negative nyhetene nesten for mye, og til slutt sa det bare stopp, egentlig, sier 23-åringen.
De hyppige nyhetsoppdateringene måtte han legge vekk.
Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
20 TIMER SIDEN
– Jeg får fortsatt med meg det viktigste, men nå lar jeg nyhetene leve sitt eget liv.
Treningshverdagen til han og spillerne har blitt snudd på hodet de siste ukene. Spillerne i FKH organiserer og gjennomfører treningene etter beste evne selv, men uten den vanlige oppfølgingen og veiledningen fra trenere, blir ikke hverdagen den samme.
Det gir også utslag mentalt. En fersk undersøkelsen fra Fifpro - den internasjonale spillerorganisasjonen - viser at nesten halvparten av spillerne nå viser tegn på depresjon. 1500 spillere har vært med i en spørreundersøkelse om hvordan koronakrisen påvirker dem.
Undersøkelsen er ventet å bli publisert denne uka, men allerede har noen tall lekket ut. I Frankrike har over halvparten av spillerne oppgitt at de er bekymret for framtida og nesten like mange viser tegn på depresjon. Tallene blant de kvinnelige spillerne er noe høyere. Det melder svenske Radiosporten.
– Tallene viser en stor usikkerhet. Kan jeg spille uten å bli smittet, hva skjer om jeg blir skadet? I tillegg er det økonomiske bekymringer. Man vet ikke om klubben overlever eller om man får en ny kontrakt, sier svenske Caroline Jönsson til Radiosporten. Hun er styremedlem i Fifpro.
Fredrik Pallesen Knudsen er ikke overrasket over funnene.
– Jeg savner fellesskapet. Jeg driver ikke med dette bare for å bli så god som mulig, men fordi det er en lagidrett og fordi det er et fellesskap med andre. Jeg har ikke kjent på en depresjon, men i lengden kan jo dette bli deprimerende. Jeg savner rett og slett det sosiale jævlig mye, sier midtstopperen.
Dette ser du på Eurosport Norge denne uken. Saken fortsetter under:
Han syns det er vanskelig å skulle forholde seg til å ikke vite når serien eventuelt starter opp igjen, og innrømmer at han fikk en knekk da VG i forrige uke publiserte en sak der ulike eksperter mer eller mindre slo fast at det ikke blir fotballspill i 2020.
– Jeg kjente veldig på den VG-saken. Jeg gikk nesten hele fjoråret skadet og hadde sett fram til å endelig være tilbake på banen. Så kommer 2020 som kan bli enda et år hvor jeg ikke får spilt fotball. Vi har korte karrierer - da er det utrolig kjipt å kunne gå glipp av to sesonger på rad, sier bergenseren.
Han forteller om en spillergruppe som står samlet og som forsøker å hjelpe hverandre - spesielt på treningsfeltet, men også utenfor. En av korona-effektene er at flere av spillerne nå søker på studier. Selv har han søkt på et idrettsstudie på Stord. Det har også lagkameraten Ulrik Fredriksen.
– Jeg hadde nok søkt på et tidspunkt uansett, men det er et studie med en god del praksisundervisning, så sjansen for å få gjennomført det nå er større, sier Fredriksen.
– Jeg har tenkt på det lenge, men studier med praksis har vært vanskelig å gjennomføre frem til nå. Det blir spennende å se hvordan dette legges opp, sier Knudsen.
Han forteller om flere spillere i FKH som nå søker på ulike studier.
– Vi vet jo fortsatt ikke hvor lenge dette vil vare, og det er bedre å søke på, og gjennomføre, noe man får bruk for i fremtiden, enn å gjøre ingenting. Vi er klare for å ta de grepene som skal til for å komme oss gjennom dette, sier midtstopperen.
Sett denne?

Indre Bane i karantene: Lagerbäck og «Perry» om landslagsspill 2020, Eliteserie-sesongen og EM 2021

Eliteserien
Bernt oppsummerer: – Kan ikke begynne å påstå at folk lyver
I GÅR PÅ 13:18
Eliteserien
Trosser kapteinen: – Han kapper av meg hodet om jeg svarer feil, men ...
I GÅR PÅ 13:14