– Jeg får vel understreke at jeg er ingen ekspert på å bedømme tidslinjer her, men jeg er jo tvilsom. Jeg håper jo det naturligvis. Ettersom det ligger disse ulike tidslinjene når man ser ut i Europa og de landene vi skal spille mot og som skal inn i et Nations League-spill. Jeg er tvilsom på om man kan åpne landegrenser, for mange land ligger jo etter Norge og Sverige for eksempel, som det ser ut på disse tidslinjene. Jeg håper, men er tvilsom, hvis jeg skal være ærlig.
Det sier landslagssjef Lars Lagerbäck til Eurosport i Indre bane-vodkasten mandag, som han gjestet sammen med Per «Perry» Joar Hansen.
Landslagssjefen forteller at han har vært med på møter med UEFA og presentert sine ønsker for når kampene skal spilles. Sammen med Perry, Svein Graff og Are Hokstad hadde de skrevet ned sine ønskemål og hva de mente var best hvis det blir slik at kampene kan gjennomføres på høsten.
Indre Bane
Mektig imponert over Glimt: – Tilbake på høyt, høyt nivå
EN TIME SIDEN
– Norge var i videomøte med UEFA, hvor man har diskutert ulike løsninger og det er jo fremfor alt vår generalsekretær Pål (Bjerketveit) som er ansvarlig for treningsvirksomheten og Nils Fisketjønn. Jeg var med på det siste møtet forrige uke og før det hadde de også hatt møte, sier Lagerbäck.
– Nå er det meningen at det skal være et møte denne uken hvor de skal jobbe frem et forslag. Jeg vet ingenting om hvilket forslag det blir, jeg kan gjette en del, men det vil de ha konfidensielt enn så lenge. Målsettingen er vel nå å kunne presentere et forslag i løpet av uken og så at de skal kunne ta det neste steget opp til sine overordnede. Min forhåpning er vel at man senest i slutten av april, begynnelsen av mai, skal ha et forslag om det går an å spille kamper i høsten 2020.
Dette ser du på Eurosport Norge. Saken fortsetter under:
Perry forteller at de forholder seg til situasjonen og har jevnlig kontakt med spillerne.
– Det er jo et stort vakum egentlig. Vi vet jo at spillerne blir veldig godt ivaretatt i klubbene de er i og de som må trene for seg selv får jo til rettelagt for trening fra klubben på en veldig god måte, og så har du andre som trener i klubb. Noen er jo her i Norge, de har reist hjem og trener for seg selv og får god oppfølging både fra klubb og vårt støtteapparat. Jeg tror spillerne blir godt ivaretatt ut ifra den situasjonen de er i. Vi får ikke gjort noe annet enn å avvente og vente på når vi evtuelt kan starte opp igjen, sier Perry.
Foreløpig er status at det ikke blir noen idrettsarrangementer før 15. juni. Norge skulle opprinnelig møtt Serbia i EM-omspillet 26. mars, men kampen ble så utsatt.
–Vi venter vi fortsatt på en avklaring rundt når kampene i Nations League og EM-omspillet skal spilles, fordelt på månedene september, oktober og november, sa fotballforbundets generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB forrige uke.
Se hele praten med Lagerbäck og Perry her:

Indre Bane i karantene: Lagerbäck og «Perry» om landslagsspill 2020, Eliteserie-sesongen og EM 2021

Eliteserien
Odd-duo mest sannsynlig klar for helgens kamp
4 TIMER SIDEN
Fotball
– Noe av det største denne klubben har gjort
4 TIMER SIDEN